Koti Uutiset VAALIT 2019 | Arvokonservatiivi Tuula Komsi viihtyy Impivaarassa

  VAALIT 2019 | Arvokonservatiivi Tuula Komsi viihtyy Impivaarassa

  0
  Vapaa-ajalla Tuula Komsi liikkuu luonnossa ja valokuvaa.

  Oikeisto-vasemmistojako ei sytytä kansanedustajaehdokas Tuula Komsia. Sen sijaan kansallismielisyys, arvokonservatismi ja kaupungistumisen vastustaminen ja vastavoimat saavat Komsin liekkeihin.  Läheisiä ovat muutkin kansalaispuolueen (KP) teemat, kuten Suomen liittoutumattomuus, järkevä maahanmuuttopolitiikka ja kohtuullinen toimeentulo kaikille.

  Kansalaisaktivistiksi tunnustautuva Komsi on pitkään kirjoittanut mielipiteitään blogiin ja etsinyt poliittista kotia. Edellisissä eduskuntavaaleissa 2015 hän pyrki eduskuntaan muutos 2011 -puolueen listoilta Helsingissä. Hän teki myös lyhyen vierailun perussuomalaisiin. Viimeksi hän oli sitoutumattomana kunnallisvaaliehdokkaana kristillisdemokraattien listoilla vuonna 2017 ja pääsi varavaltuutetuksi. Nyt hän on kansalaispuolueen puoluehallituksen jäsen.

  KP:ssakaan hän ei ole välttynyt pettymyksiltä. Paavo Väyrysen perustama KP erotti perustajansa epäiltyjen väärinkäytösten vuoksi. Myös Väyrysen osallistuminen keskustan puoluejohtajakilpaan herätti närää.

  – Puolueessa on hyvä ohjelma, mutta olihan se valtava pettymys, kun Paavon konnuudet tulivat ilmi. Luottavaisena ei  tajua, etteivät kaikki olekaan puhtaasti yhteisellä asialla, Komsi kertoo.

  Suurimmat ideologiset erot Komsi näkee kansallismielisten ja globalistien välillä. Oman kansallismielisyytensä Komsi kokee impivaaralaisuutena, voimakkaana kiintymyksenä suomalaiseen kulttuuriin, kansanluonteeseen ja luontoon. Hänen mukaansa aatetta olisi sata vuotta sitten kutsuttu kansallisromantiikaksi ja suomalaisen itsetunnon kohotukseksi.

  – En kannata etnonationalismia, eikä ihmisen rodulla tai värillä ole väliä. Me emme vain voi tehdä ratkaisuja, jotka ovat haitallisia Suomelle. Meidän täytyy pitää tarkempi kontrolli maahanmuuttajien suhteen, Komsi sanoo.

  Hän näkee myös kestämättömäksi ulottaa suomalaisen sosiaaliturvan muille kuin Suomen kansalaisille. Vaikkei Komsi kuulu uskonnollisiin yhteisöihin, hän arvostaa kristillisiä arvoja ja tunnustautuu arvokonservatiiviksi.

  – Arvokonservatismi on nykyään lähes kiellettyä. Ihmisiä suljetaan ulos ja savustetaan jopa työyhteisöistä heidän mielipiteidensä vuoksi, Komsi väittää.

  Komsin mukaan esimerkiksi raskaita transhoitoja ei tule antaa alaikäisille, eikä intersukupuolisia, eli biologiselta sukupuoleltaan määrittelemättömiä, pidä leikata pikkulapsina.

  Hän ei ole myöskään eutanasian kannattaja, vaikka tunnistaakin kärsimyksen.

  – En halua, että eutanasia lipsuu siihen, että valtio alkaa tappaa mielenterveyspotilaita, Komsi kuvaa ilmiön ääripäätä.

  Arvojen kautta hän lähtisi etsimään poliittisia yhteistyökumppaneitakin eri puolueista eduskunnassa. KP on vaaliliitossa Suomen kansa ensin (SKE) puolueen kanssa.

  Punavihreän humanistin ja paljasjalkaisen helsinkiläisen silmät avautuivat uusille ajatuksille, kun hän irtosi entisistä piireistä ja muutti Kangasalle.

  – Kupla puhkesi, ja omat vääristyneet mielipiteet alkoivat ärsyttää, Komsi tunnustaa.

  Ehdokkaan mielestä maallemuuttoa jarrutetaan monin keinoin. Annetaan ymmärtää, että maalle haluavaa porukkaa ei ole edes olemassa.

  – Kaikki eivät halua betonihelvettiin. Olin aivan hurmoitunut ja halusin nähdä kyliä, Komsi kertoo muutostaan.

  Komsin mukaan maaseudulle muuttamista tukisivat rakennuslupien myöntäminen ja maalle perustettavien firmojen lainoittaminen. Myöskään asuntolainan myöntäminen ei saisi olla kiinni kodin sijainnista.

  – Maalla on asuttu ennenkin ja pärjätty maatalouden ja metsän avulla. Metsistä pitäisi hyödyntää muutakin kuin bulkkisellua, Komsi toteaa.

   

  FAKTA

  Tuula KomsI

  Kansalaispuolue

  Ikä: 54

  Koulutus: Filosofian maisteri

  Ammatti: Aikuiskouluttaja

  Perhe: Aviomies

  Tätä et minusta tiennyt: Olin 15-vuotiaana pahamaineinen jenginuori Helsingin Kruununhaassa.

  Motto: ”Ainoa ihminen, johon voit varmuudella vaikuttaa, olet sinä itse.”

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän