Koti Uutiset VAALIT 2019 | Työllisyys on yrittäjä Jussi Haaviston ykköstavoite

  VAALIT 2019 | Työllisyys on yrittäjä Jussi Haaviston ykköstavoite

  0
  Työn merkitystä ei voi Jussi Haavistosta yliarvioida. Se tietää toimeentuloa, lisää sosiaalista turvallisuutta ja kohottaa itsetuntoa.

  Jussi Haaviston resepti eduskuntapaikan valloittamiseksi on arjesta tuttu – kova työnteko. Kilometrejä vaaliautona palvelevan mustan museo-Zephyrin mittariin on kertynyt jo useampi sata. Ja lisää on luvassa, sillä ratkaisevat kiritaipaleet ovat vasta edessä.

  Sanomansa ydintä hän ei peittele: työ ei pelota, olen hyvä joukkuepelaaja ja pää pysyy kylmänä tilanteessa kuin tilanteessa.

  Yritys Arkadianmäelle on ensimmäinen, mutta pyrkyä sinne oli jo viime vaaleissa.

  – Tuolloin en päässyt ehdolle, koska puolueella oli tiukka seula ja paljon päteviä ehdokkaita. Tyydyin odottelemaan vuoroani.

  Haaviston vaaliteemoista ykkönen on työllisyys. Hänestä korkea työllisyysaste ehkäisee nuorten syrjäytymistä ja parantaa huoltosuhdetta. Se lisää myös turvallisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

  – Lisäksi työ on tärkeä asia ihmisen itsetunnolle. Tätäkään ei pidä unohtaa.

  Haavistolla itsellään on kädet täynnä työtä. Maanrakennukseen erikoistuneen, 40 vakituista henkilöä ja kymmenen alihankkijaa työllistävän perheyhtiön vetovastuu vie ajan niin tarkkaan, että kaivurin puikkoihin mies ei enää itse ehdi.

  Toimitusjohtajana hän arvostaa pitkiä ja luottamuksellisia työsuhteita.

  – Alallamme on niin kova kilpailu, että hyppelehtimisestä ei hyvä seuraa. Vakaus on hyvä myös asiakkaille.

  Paikalliseen sopimiseen, kokoomuksen ja yrittäjäjärjestön lempilapseen, Haavisto suhtautuu myönteisesti, kunhan sen vaikutukset työllisyyteen ovat suotuisat. Paikallisella sopimisella tulee hänestä helpottaa erityisesti mikroyritysten työllistämistä.

  – Maanrakennusalalla päästään joustoihin jo työehtosopimusten kautta, joten keskitetty tuloratkaisu käy meille vielä hyvin.. Paikalliseen sopimiseen liitetyt väärät mielikuvat miestä harmittavat. Hänestä malli ei merkitse työehtosopimuksista lipsumista, vaan niiden rajoissa tehtäviä yrityskohtaisia säätöjä, esimerkiksi työaikajärjestelyjä.

  Paikallisen sopimisen arvostelu on jälleen voimistumassa, mutta sille on selityksensä.     

  – Kiihkeys kasvaa aina vaalien alla, se on luonnollista.

  Kokoomuksen politiikkaan Haavisto on ollut tyytyväinen. Maan talous on suhteellisen hyvässä jamassa ja sote-uudistuksen kaatuminen on vapauttanut puolueen keskustan maakuntamallin takaajan roolista.

  Hän uskoo, että jatkossa – on uusi hallitus millainen tahansa – uudistuksessa voidaan hallinnon sijasta keskittyä olennaiseen eli perusterveydenhuollon remonttiin ja sen rahoitukseen.

  Yksi seikka Haavistoa omien linjanvedoissa sapettaa.

  – En hirveästi pidä siitä, että puheenjohtaja Petteri Orpo on vetänyt Turun tunnin junan Tampereen junan edelle.

  Jos Haavisto yltää eduskuntaan, uuden kansanedustajan agendalla ovat ykkösenä jo mainitut mikroyrittäjät eli 1-2 työntekijän yritykset. Ne ovat Suomen työllisyyden ja hyvinvoinnin perusta, mutta työmarkkinoilla niiden ääni ei kuulu.

  – Mikroyrittäjät ovat väliinputoajia. Heidän asemaansa pitää parantaa.

  Myös Pirkanmaan rapautuvat tiet kaipaavat hänestä pikaista korjausta.

  Suunnittelu vireille alkavalla vaalikaudella ja kuokka maahan seuraavalla, on Haaviston tavoite. Kiireellisin kohde on Jyväskyläntie, joka olisi saatava Orivedelle asti nelikaistaiseksi pikimmiten.

  Normienpurkutalkootkin innostavat. Ne hän aloittaisi työllistämiseen liittyvästä byrokratiasta ja kannustinloukuista.

  Valmiuksiaan kansanedustajaksi  Haavisto pitää hyvinä. Valtuusto käy peruskoulusta ja siellä osoitettu aloitteellisuus ahkeruudesta.

  – Olen oppinut tekemisen rytmin enkä turhaudu. Osaan myös ajatella tavalla, jota politiikan pelisäännöt edellyttävät.

  Haavisto uskoo, että Pirkanmaa nousee tulevalla vaalikaudella pitkästä aikaa valtakunnan politiikan parrasvaloihin, sillä muissakin puolueissa on hyviä ehdokkaita. Keinot ovat omissa käsissä.

  – Eduskuntaan on mentävä sellaisella yhdessä tekemisen meiningillä, mikä on muiden vaalipiirien edustajille tuttua jo ennestään.

   

  FAKTA

  JUSSI HAAVISTO

  Kokoomus

  Ikä: 49

  Koulutus: Rakennusinsinööri

  Ammatti: Toimitusjohtaja, yrittäjä

  Perhe: Vaimo ja kaksi lasta, kahden lapsen viikonloppuisä

  Tätä et minusta tiennyt: Kotona on pieni kanala, kukko ja viisi kanaa.

  Motto: ”Työtä, turvallisuutta ja oikeudenmukaisuutta.”

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän