Koti Uutiset VAALIT 2019 | Ville Ylimartimolla, entisellä sivustaseuraajalla on kova halu auttaa

  VAALIT 2019 | Ville Ylimartimolla, entisellä sivustaseuraajalla on kova halu auttaa

  0
  Ville Ylimartimo kasvattaa kotitarpeisiin kanoja, vuohia ja lampaita Kuhmalahdella.

  Ville Ylimartimolla on kolme teemaa ylitse muiden: Suomen pysyminen itsenäisenä ja liittoutumattomana, köyhyyden poistaminen ja maaseudun palveluiden turvaaminen.

  Viisi vuotta sitten Kuhmalahdelle pienelle maatilalle muuttanut mies toivoisi valtiovallalta toimia, jotta koko maa pysyisi asuttuna. Veromaksajia ne ovat maalaisetkin.

  – Esimerkiksi kyläkoulut pitäisi säilyttää. Pohjastakin on koulu häviämässä, pankki ja kauppa lähtivät jo, Ylimartimo harmittelee.  

  Ehdokkaan mukaan maaseudun asutus hyödyttää koko Suomea. Metsästystä ja kalastusta harrastava mies näkee pahimmillaan vain kaivosyhtiöt rälläämässä luontoa, jos asutus kaikkoaa keskustoihin.

  Ylimartimo on ehdokkaana seitsemän tähden liikkeessä, jonka Paavo Väyrynen perusti riitaannuttuaan niin ikään perustamassaan kansalaispuolueessa.

  – Aiemmin olin seurannut politiikkaa sivusta, mutta koska asiat eivät tunnu hoituvan, halusin lähteä itse ehdolle.   

  Mielipiteiden vaihto muiden kanssa alkoi muutamia vuosia sitten Facebookissa muun muassa Itsenäinen Suomi – ja Suomen kansa ensin -ryhmissä. Ylimartimon mukaan keskustelu muuttui vuoden 2015 turvapaikanhakijatilanteen aikana kuitenkin riitaiseksi.

  – Rakentava keskustelu ei onnistunut. Ryhmässä leviteltiin tarkistamattomia tietoja, ja keskustelu oli pelkkää trollaamista ja haukkumista, jos yritti sanoa jotain rakentavaa. Pidin pitkän tauon, kunnes aktivoiduin uudestaan kommentoimaan muun muassa EU:ta netin muilla foorumeilla ja omassa blogissani, hän kertoo.

  Harkinnassa oli ollut useampikin puolue. Perussuomalaiset Ylimartimo koki liian suureksi, joten katse kääntyi pienpuolueisiin, joita hän oli äänestänyt aiemminkin.

  Tähtiliikkeestä, löytyivät sopivat arvot ja pääteemat. Aiemmin mainittujen teemojen lisäksi hallitsematon globalisaatio, Euroopan ylikansallinen yhdentyminen sekä siirtolaisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa nousevat esiin.

  – Tuntuu mukavalta lähteä vaikuttamaan uuteen puolueeseen alusta saakka. Vanhat puolueet ovat tapoihinsa kangistuneita, ja ne ovat pettäneet äänestäjien luottamuksen jo monta kertaa.

  Kansanedustajaehdokas myöntää, että teemat ovat laajoja ja keinot niiden edistämiseksi vaativat tutkimista ja suunnittelua, joka on vielä vaiheessa. Köyhyyden poistoon on kuitenkin mielessä pari ajatusta.

  Vähävaraisuus ei ole Ylimartimolle itsellekään vierasta. Miehellä on kova halu auttaa ihmisiä.

  – Eivät ne palkat suurensuuria ole. Sen sijaan että annetaan yritystukia suuryrityksille, tukia pitäisi suunnata köyhyyden poistamiseen. Myös verotusta tulisi suunnata paremmin pärjääviltä tukea tarvitseville, hän linjaa.

   Maksuhäiriöisille Ylimartimo haluaisi antaa enemmän apua.

  – Minulla on itsellä ollut joskus maksuhäiriömerkintä, ja se kyllä hankaloittaa elämää.

  Vuokra-asunnon, puhelinliittymän tai vakuutuksen saaminen voi muuttua mahdottomaksi, ja siihen Ylimartimo haluaisi muutosta.

  Ehdokkaalla ei ole tarkkaa käsitystä siitä, paljonko puolue tai ehdokas tarvitsee ääniä, jotta eduskunnasta irtoaa paikka.

  Omasta äänimäärästään hän arvelee, että 400 olisi jo ”aika kova tulos”.

  – Jos tähtiliike saisi Pirkanmaalta yhdenkin edustajan läpi, niin se olisi jo alku. Seuraava tähtäin on kuntavaaleissa, jos en nyt pääse läpi, Ylimartimo toteaa.

   

  FAKTA

  Ville ylimartimo

  Tähtiliike

  Ikä 30

  Koulutus: Ravintolakokki, yhdistelmäajoneuvon kuljettaja, ajoneuvonosturin kuljettaja

  Ammatti: Ajoneuvonosturin kuljettaja, koti-isä

  Perhe: Vaimo, 2-vuotias lapsi ja toinen tulossa

  Tätä et minusta tiennyt: Sanoittaja, säveltäjä ja laulaja perustamassaan William Blackswan -bändissä, joka soittaa orkestraalista metallia.

  Motto: ”Kyseenalaista kaikki!”

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän