Vain vuoden vanhassa Tredun toimipisteessä sisäilmaongelmia – Selvitykset käynnissä

8
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.

Kaikki on vielä uutta. Kaapistot hohtavat puhtaanvalkoisina ja huonekalut odottavat siisteinä käyttäjiään. Uutuudesta ja moderniudesta huolimatta Tredun toimipisteessä tutkitaan kuitenkin jo vuoden käytön jälkeen…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3 €.

TilaaKirjaudu

8 kommenttia

 1. Eli jonkun jolla oireita tulee jokaisessa työpaikassa kokemuksien perusteella epäillään sisäilmaongelmia. Ettei olisi hyvin yleinen työallergia kyseessä. Stressi näyttäytyy monissa muodoissa.

  • Rskenteissa ei ole ollu suojauksia. Sitä aina ihasteltiin Lahdentietä ajaessa ja sanottiin rakennusvaiheessa, että sisäilma ongelmia tulee, koska kaikki aivan märkänä.

 2. Surullista, että vieläkin sisäilmasta johtuvia oireita vähätellään. Sain itse erään työpaikan sisäilmasta vaikean astman. Työperäiseksi pitkien tutkimusten jälkeen todettiin. Vaihdoin työpaikkaa ja onneksi se on terveessä rakennuksessa. Silti edelleen, vuosien jälkeen alan oirehtimaan rakennuksissa missä vikaa. Sain elinikäisen riesan, kun keuhkoni on pilalla. Edelleen kuluu paljon lääkkeitä. Pienikin nuha painuu keuhkoihin heti. Työpaikan vaihto onneksi onnistui kohdallani ja saan tehdä terveissä tiloissa töitä ilman ”työallergiaa”.

 3. Hyvä että asiasta puhutaan ja vähintä mitä voi tehdä on että niihin puututaan! Epäilijät saakoon epäillä, niin tein joskus itsekin. Totuus valkeni kun lapsi sairastui koulun sisäilmaongelmien takia. En soisi kenellekään sairastumista tällaisesta syystä!

 4. Kyllä ihan maallikkokin rakennusaikana näki litimärät villat ja osasi ennustaa tulevia ongelmia.
  Sadekelillä kauhistutti näkymä ohi ajettaessa

 5. Ei sitä asiaa voi ymmärtää jos ei ole kokemusta. Siksi näitä asuntoriitojakin on pilvin pimein kun maallikko lähtee kaupoille ja sitten ihmetellään kun kokoajan sairastetaan. Tosin vähättelyä piisaa kun ihmiset pelkäävät asuntojensa arvon nollautumista… Kyllä töitä piisaa tutkimusalalla, kiitos ja kumarrus. Huomenna taas yhtä taloa tutkimaan.

 6. Kyllä se suurin ongelma on hankintalaki. Jokainen ammattimies haluaisi tehdä kunnollista, mutta ei sitä saa halvalla. Laatu ennen hintaa, niin alkaa tulla kunnollista.

  • Maallikoille tiedoksi että se mineraalivilla (lue kivi/lasi) ei itse homehdu lainkaan ja kuivuu materiaaleista kaikkein nopeiten. Myrkyttömänä ei toki itsessään estä kasvua. Mahdollistaa myös ympäröivän rakenteen kuivumisen verraten muovipohjaiset tuotteet. Syyt lienee kosteaan betoniin reagoivissa pintamateriaaleissa sekä työn aikaisissa orgaanisissa materiaaleissa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.