Vain yksi uskalsi esittää osaamisensa kykykisassa

0
Pälkäneen rajan tuntumassa asuva Patrik Kiviniemi teki vaikutuksen Kangasalan Kyky 2015 -kilpailun esiraatiin, kun hän soitti pianolla oman sävellyksensä.

Pääkirjastossa perjantaina pidetty Kangasalan kyky 2015 -kilpailun kykyjenetsintäpäivä onnistui houkuttelemaan paikalle yhden ainoan osallistujan.
18-vuotias Patrik Kiviniemi luki kilpailusta lehdestä ja oli varautunut jonottamaan Idols- ja Talent-kilpailuista tuttuun tapaan. Yllätys oli suuri, kun hän pääsikin marssimaan suoraan tuomariston eteen.
Koska muut kilpailijat loistivat poissaolollaan, Kiviniemi koki paineiden vähenevän. Niinpä hän pystyi esiintymään luontevasti ja voittamaan esiraadin puolelleen pianosävellyksellään.
– Se on varmin biisini ja kaikkein monipuolisin. Esitys meni hyvin ja sain tuomareilta hyvää palautetta, Kiviniemi kertoo.
Nuori jazz-pianisti yllätti suorituksellaan tuomaristoon kuuluvan tapahtumakoordinaattori Johanna Helimäen.
– Todella mukaansa tempaava sävellys, joka veti esiraadin sanattomaksi. Oikein lupaava ja nouseva kyky juuri esimerkiksi jazz-musiikin tekijänä, Helimäki ylistää.
Myös esiraatiin kuulunut Mika Väkeväinen oli erittäin tyytyväinen Kiviniemen esitykseen ja esiintymiskykyyn.
Raati toivoo, että finaalissa tulee esille Kangasalta löytyvä osaaminen monin tavoin.

Klassisesta taustasta ammentava Kiviniemi on saanut oppinsa Pirkanmaan musiikkiopistosta. Hän soittaa pianoa 12. vuotta.
Lisäksi hän harrastaa kamarimusiikkia ja tekee omia sävellyksiään bändinsä kanssa.
– Sävellän vuodessa ehkä neljä sävelmää, Kiviniemi arvioi.
Finaaliin hän aikoo valmistautua kertaamalla ja viimeistelemällä kappaleitaan.
Myös bänditreenit jatkuvat, sillä luvassa on ainakin muutama keikka syksyn mittaan. Kiviniemi toivoo, että esiintymisiä koituu kilpailuun osallistumisen ansiosta vielä lisää.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Kangasalan Kyky 2015 -kilpailu on osa Kangasalan kunnan 150-vuotisjuhlavuotta. Kilpailun finaali käydään Sadonkorjuukarnevaalissa lauantaina 29.8.
Kykykilpailuun ehtii vielä osallistua demo-nauhalla. Sen voi lähettää 7.8. mennessä sähköpostilla osoitteeseen johanna.helimaki@kangasala.fi tai toimittaa pääkirjastoon kirjekuoressa, joka on varustettu merkinnällä Kangasalan kyky 2015.
Kilpailuun voivat osallistua kangasalalaiset tai Kangasalle jollain tavoin sidoksissa olevat, esimerkiksi vapaa-ajanasukkaat ja opiskelijat. Kilpailuun ei ole yläikärajaa, mutta alle 18-vuotiaalta vaaditaan kirjallinen huoltajan suostumus.
Finaalissa voittajan valitsee viihdealan ammattilaisista koostuva tuomaristo.
Voittaja saa mahdollisuuden esiintyä esimerkiksi Kangasala-talossa ja paikallisissa tapahtumissa, kuten yrittäjien Kevätmarkkinoilla.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.