Väistötiloista miljoonien menot kaupungille vuosittain – Kalleimman rakennuksen vuokrakulut 60 000 euroa kuussa

0
Kaupungin rakennuttaja Timo Harra Tursolan päiväkodin etuoven edessä.

Kangasalan kaupungin rakennuttaja Timo Harra näyttää Tursolan päiväkodin väistötiloissa lattiassa olevaa rajaa.

– Oikeastaan ainoastaan tästä näkee, että kyseessä on väistötila.

Tursolan päiväkodin C-osan lapset joutuivat väistötiloihin keväällä tapahtuneen tulipalon takia. Uudet pihapiirissä olevat väistötilat ovat modernit ja valoisat. Päiväkodin henkilökunta ja lapset ovat olleet niihin tyytyväisiä. Lapsilla on tilaa temmeltää ja leikkiä.

Kangasalla on väistötiloja Ruutanassa, Tursolassa ja Vatialassa. Kaupunki rakennutti Ruutanassa sijaitsevan siirtokelpoisen Rantakoulun. Tilat otettiin käyttöön viime vuoden joulukuussa.

Kustannuksia tilojen ostamisesta syntyi noin 1,3 miljoonaa.

Vakuutusyhtiö osallistuu osiin kuluista

Kuukausittaiset vuokrakustannukset väistötiloista ovat mittavat. Tursolan päiväkodin väistötilojen kustannukset ovat kuukaudessa 50 000 euroa ja Vatialan koulun väistötilat maksavat 60 000 euroa.

Vatialan koulun alueella olevat tilat maksavat 4 000 euroa kuussa. Tursolan väistötilan vuokrasopimus alkoi syyskuussa ja päättyy ensi vuoden toukokuussa.

– Täytyy muistaa, että vakuutusyhtiö osallistuu Tursolan päiväkodin väistötilojen kuluihin, Harra sanoo.

Kuhmalahden koulun oppilaat opiskelevat seurakunnalta vuokratussa Pentosalissa. Salin vuokrakustannukset kaupungille ovat 500 euroa kuussa.

Juttu jatkuu kuvan alla

Tursolan päiväkodin tilat ovat avarat ja valoisat.

Kaupungin kiinteistöjen ylläpidon budjetti on noin 10 miljoonaa euroa vuosittain. Vuokrakustannusten lisäksi päälle tulevat muun muassa kiinteistöjen sähkö- ja vesikustannukset.

– Vuokrakustannukset ovat kiinni vuokrasopimuksen pituudesta, eli hinta laskee jos sopimus tarjoajan kanssa on pidempi, Harra selventää.

Vatialan koulun arvioidaan valmistuvan ensi kesänä. Tursolan päiväkodin rakennuskorjaukset valmistuvat toukokuussa 2020. Väistötilojen kilpailutus tapahtuu Kuhan eli Kuntien Hankintapalvelut Oy:n kautta.

Kuha on kilpailuttanut puitesopimukset tiloista. Kaupunki järjestää kevennetyn kilpailutuksen näiden puitesopimuskumppaneiden kanssa. Kaupunki toimittaa heille ehdot ja pyytää tarjousta. Tarjous määritellään tarpeen ja option mukaan.

– Kyseessä on siis tällainen minikilpailutus, Harra sanoo.

Väistötilojen hankinta tehdään yhteistyössä sivistyskeskuksen kanssa.

–Jos palvelu voidaan väliaikaisesti järjestää jo olemassa olevassa rakennuksessa, niin totta kai tartumme sellaiseen mahdollisuuteen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.