Valotaidetta ja villasukkia – Verkkokysely tuotti runsaasti ympäristö-, taide- ja tapahtumaideoita

0
Verkkokyselyn ja työpajojen annista on koottu yhteenveto kaupungin verkkosivuille.
Verkkokyselyn ja työpajojen annista on koottu yhteenveto kaupungin verkkosivuille.

Alkusyksystä toteutettu karttapohjainen kysely innosti etenkin nuoret tuomaan esiin näkemyksiään Kangasalan tämänhetkisistä vahvuuksista sekä ideoimaan keinoja, joilla kaupungin elämyksellisyyttä voitaisiin lisätä ja taidetta tuoda osaksi asukkaiden arkea.

Toiveissa mainittiin muun muassa vapaat graffitiseinät, jääveistokset, hengailupaikat, valotaidetapahtuma ja villasukkien neulominen yhdessä.

Kysely liittyy käynnissä olevaan Kangasalan kaupungin ympäristö- ja taideohjelman laatimiseen. Vastauksia kertyi yli 500 henkilöltä, joista suurin osa oli alle 18-vuotiaita.

Kyselyn lisäksi aineistoa on kerätty työpajoissa, jotka elo–syyskuussa järjestettiin kaupungin hyvinvointiryhmille ja nuorisovaltuustolle.

Kyselyn ja työpajojen tuloksista koottu raportti on luettavissa kaupungin verkkosivuilla.

– Tarinoita ja ajatuksia hyödynnetään enemmän ohjelman toteuttamisvaiheessa, lupaa suunnitteluarkkitehti Susanna Virjo Kangasalan kaupungilta.

Hänen mukaansa ohjelman tavoitteena on edistää ympäristön elämyksellisyyttä sekä tuoda taide ja kulttuuri osaksi asumista, julkisia palveluita, liikkumisympäristöä ja ympäristörakenteita. Ohjelmassa määritellään askelmerkit organisoinnille ja budjetoinnille.

– Kaupunkilaisia innostetaan osallistumaan taiteen tekemiseen ja synnyttämään omia yhteisöllisiä taideprojektejaan. Ohjelman on tarkoitus valmistua valtuuston hyväksyttäväksi ensi vuoden alussa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.