Valtakunnallinen maskisuositus tuli – myös Nysse toivoo matkustajien käyttävän maskeja

0

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi torstaina kansalaisille suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voi välttää. Suositus tulee voimaan sairaanhoitopiireissä, joissa on ollut uusia koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aiakana.

Tampereen kaupungin liikennelaitos, jonka piiriin Kangasallekin kulkevat bussit kuuluvat, on suositellut matkustajilleen suojavarusteita jo aiemmin.

Uuden viranomaisohjeen vuoksi myös Nysse päivittää turvallisuusohjeistustaan: Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan nyt käytettäväksi kasvomaskia.

Oikein käytettynä kasvomaskin on todettu vähentävän viruksen mahdollista leviämistä ympäristöön.

Maskisuositus ei poista aiempia ohjeita vaan täydentää niitä.

Nysse ohjeistaa, että kasvomaski tulee asettaa kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista. Matkusta saa vain terveenä.

Edelleen pitää huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Liikennevälineissä pitää muistaa turvavälit. Matkustajia kehotetaan välttämään ruuhkabusseja aina kun se on mahdollista. Kannattaa yrittää valita hiljaisempi vuoro ruuhka-ajan ulkopuolelta. Matkalle kannattaa varata myös aikaa. Jos vuoro on kovin täysi, toivotaan matkustajan odottavan seuraavaa vuoroa.

Turvallisuusohjeissa muistutetaan myös yskimään ja aivastamaan nenäliinaan tai hihaan, ei käsiin.

Nyssen ohjeissa kehotetaan myös välttämään käteistä ja käyttämään matkakorttia tai Nysse Mobiilia.

THL antoi torstaina 13.8.2020 kansalaisille suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voi välttää. THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Suositus koskee myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.