Koti Pääuutiset Valtuustoaloite vaatii ryhtiä vanhustenhuollon epäkohtien korjaamiseen: ”Viimeksi esiin tullut tapaus on todella...

Valtuustoaloite vaatii ryhtiä vanhustenhuollon epäkohtien korjaamiseen: ”Viimeksi esiin tullut tapaus on todella vakava”

0
Valtuustolle jätettiin maanantain kokouksessa aloite vanhustenhuollon ongelmiin puuttumiseksi.
Valtuustolle jätettiin maanantain kokouksessa aloite vanhustenhuollon ongelmiin puuttumiseksi.

Kangasalan sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä jätti maanantain kokouksessa valtuustoaloitteen kaupungin vanhustenhuollon epäkohtien korjaamisesta.

Mikko Lehtosen (sd) kaupunginvaltuustolle esittelemä aloite korosti sitä, kuinka eräät kaupungin vanhusten tehostettua palveluasumista tuottavat hoivayksiköt eivät ole toimineet sopimuksissa määriteltyjen laatukriteereiden mukaan.

– Viimeksi esiin tullut tapaus on todella vakava ja aiheutti jopa vakavan vaaran kyseisen hoivakodin asukkaille. Myöskään kaupungin toiminta kyseisen palvelun hankinnassa ei ole ollut virheetöntä, Lehtonen sanoi.

Erityisen tarkkaa valvontaa

Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä on aloitteen mukaan sitä mieltä, että vanhuspalveluiden ensisijaisena tuottajana pitäisi olla kaupungin itse.

– Tilanne on nyt se, että yksityistä palvelutuotantoa tehostetussa asumispalvelussa Kangasalla on noin 140 paikkaa ja julkista tuotantoa vain noin 80 paikkaa, Lehtonen totesi.

Ryhmän jättämässä valtuustoaloitteessa esitetään, että kaupunki käynnistää toimenpiteet, joiden tuloksena vanhusten tehostettu palveluasuminen tulevaisuudessa tuotetaan pääsiassa kaupungin omana tuotantona. Yksityisesti tuotettua asumispalvelua käytettäisiin vain täydentävänä palveluna.

Lisäksi valtuustoryhmä esitti, että kaikkia vanhusten hoivapalveluita valvotaan erityisen tarkasti, etteivät ongelmat laadussa pääse toistumaan.

Aloitteessa esitetään myös, että ulkopuolisten palveluntuottajien kanssa tehdään sen kaltaisia sopimuksia, että ne voidaan irtisanoa heti ensimmäisistä laiminlyönneistä. Myös mahdollisten sanktioiden pitäisi ryhmän mielestä olla todella tuntuvia.

Viimeiseksi aloitteessa esitetään, että sosiaali- ja terveyslautakunta pidetään koko ajan informoituna kaikesta mitä
palvelutuotannon ympärillä tapahtuu.

Lue myös: Avin yllätyskäynti lähti epäkohtailmoituksesta – hoivakoti Herttuattaren valvonta jatkuu

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän