Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Valtuustokausi edellistä parempi

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 7.6.2017 kello 8.00

Valtuutetut istuivat viimeisessä kokouksessaan oikein pitkän kaavan mukaan. Kokous päättyi vasta lähempänä puolta yötä.

Valtuustoa ei voi ainakaan syyttää tarjoiluun tuhlaamisesta. Viimeiset tunnit sujuivat veden, seisoneen kahvin tai omien eväiden turvin.

Kokouksessa oli selvästi omanlaisensa tunnelma. Tuohon kokoukseen päättyi monen ura valtuustossa - ainakin toistaiseksi. Kaksi valtuutettua lopetti tosin jo vuoden­vaihteessa, 16 työ päättyi tässä toukokuisessa kokoukseen.

Valtuutetut ovat arvioineet omaa työskentelyään korkeakouluharjoittelija Saara Asikaisen kyselyssä, johon vastasi 31 henkeä eli hieman yli 60 prosenttia valtuutetuista.

Kokonaisuutena valtuutetut arvioivat, että kausi onnistui monella eri osa-alueella edelliskautta paremmin.

Arvioitavana olivat valtuustotyön edellytykset ja yhteis­työn toimivuus, valtuuston ja muiden tahojen vaikutusmahdolli­suudet, ilmapiiri ja valmistelukysymykset sekä kokonaisarvio kuluneesta kaudesta.

Jokainen valtuutettu piti tärkeimpänä onnistumisena talouden tasapainottamista. Kiitosta saivat myös palveluverkon kehittäminen, kaavoitus ja organisaation rakenteelliset uudistukset.

Epäonnistumisena nähtiin säästöjen vaikutukset kouluihin, lapsiin, nuoriin ja henkilöstöön. Myöskin elinkeinopolitiikassa olisi parantamisen varaa ja kaupunki-nimitys päätettiin liian nopeasti.

Viisautta on katsoa omaa toimintaansa kriittisesti. Kuntapolitiikka on pitkäjänteistä työtä, jonka onnistumisia ja epäonnistumisia mitataan yli valtuustokauden ulottuvalla aikajänteellä.

Se voitaneen kuitenkin todeta, että seuraavillekin jäi vielä sarkaa kynnettäväksi.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös