Valtuuston kokoukset suorana lähetyksenä kotikatsomoihin

0
Testausryhmä varmistaa, että yhteydet pelaavat. Koneen ääressä tuottaja Esa Alhola Kulttuuriosuukunta Terästä. Seuraamassa kunnan hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola ja tiedottaja Annikka Lampo sekä päätoimittaja Tuula Ruusumaa ja web-suunnittelija Juho Tuhola Kangasalan Sanomista.

Kangasalan Sanomat ryhtyy yhteistyössä kunnan kanssa lähettämään valtuuston kokoukset suorana lähetyksenä netissä.
Ensimmäinen kokous nähdään ja kuullaan livenä ensi maanantaina 25.1. kello 18.
Kokouksen äärelle pääsee Kangasalan Sanomien verkkosivuilta avautuvan ruudun kautta. Erityistä sisäänkirjautumista ei tarvita.
Kokouslähetys tallentuu Kangasalan Sanomien sähköiselle kanavalle, Boksiin, jossa sen voi käydä katsomassa myöhemminkin.

Kangasalan Sanomien päätoimittaja Tuula Ruusumaa on tyytyväinen alkaneen vuoden uudesta avauksesta.
– Jo ennen Kangasala-talon valmistumista pohdin, voimmeko olla avuksi valtuuston kokousten lähettämisessä kaikkien kuntalaisten katsottavaksi. Lehti pyrkii hyödyntämään monipuolisesti painetun lehden lisäksi myös digitaalisia kanavia tiedonvälitykseen, hän kertoo.
– Kun kunnanjohtaja Oskari Auvinen otti asiassa yhteyttä ja pyysi lehteä yhteistyöhön, pyyntöön oli helppo suostua. Nyt kuntalaisilla on mahdollisuus päästä seuraamaan heitä koskevaa päätöksentekoa suorana lähetyksenä.
– Tämä lisää oleellisesti päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja edistää demokratian toteutumista.

Valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia mainitsee hänkin, että digitalisaatio valloittaa toimintaympäristöämme. Tässä yhteydessä se lisää avoimuutta ja nopeuttaa tiedonkulkua.
– Aika usein ihmistä kiinnostaa valtuuston esityslistalta vain jokin asia. Nyt hän voi katsoa lähetysvirrasta kätevästi vain tämän osion, Kouhia huomauttaa.
On tosiasia, että valtuustosalin yleisöpaikat täyttyvät aniharvoin. Kouhia onkin tyytyväinen siitä, ettei yleisölehteriä rakennettu nykyistä suuremmaksi, vaikka sellaistakin jossain vaiheessa suunniteltiin.
– Se aika, jolloin kuntalaiset tulivat laajemmin joukoin paikan päälle seuraamaan kokouksia, meni jo ohi.

Myös kunnan tiedottaja Annikka Lampo toivoo, että kynnys kokousten seuraamiseen madaltuu, kun se ei enää vaadi läsnäoloa valtuustosalissa.
– Lisäksi tavoitteena on lisätä kiinnostusta kunnalliseen päätöksentekoon ja samalla aktivoida kuntalaisia osallistumaan ja vaikuttamaan kunnan asioihin, hän sanoo.
Kouhia ei usko, että suora lähetys kotikatsomoihin lisää populismia tai saa valtuutetut ajamaan omaa etuaan.
Sen sijaan hän toivoo, että valtuutettujen puheenvuoroista tulee entistä tarkemmin etukäteen pohdittuja, tiiviimpiä ja asiasisällössä pysyviä.

Kangasalan valtuuston kokousta voi seurata suorana ensimmäisen kerran maanantaina 25.1. kello 18 osoitteessa kangasalansanomat.fi/boksi. Lähetys on katsottavissa samassa osoitteessa myös myöhemmin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.