Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Valtuustossa ei enää valmistella

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 13.6.2018 kello 7.00

Silloin tällöin valtuusto takertuu johonkin yksityiskohtaan. Maanantain kokouksessa se oli rakennusjärjestys. Valtuutetut riehaantuivat keskustelemaan pitkään ja hartaasti aurinkokeräimen koosta.

Rakennusjärjestyksessä sanotaan, että rakennukseen saa laittaa 20-neliöisen tai pienemmän kerääjän ilman toimenpidelupaa. Suuremmalle keräimelle pitää hankkia lupa.

Osa valtuutetuista olisi halunnut poistaa neliömäärän ohjeista kokonaan.

Kaupunginjohtaja ja valtuuston puheen­johtaja muistuttivat, että valtuusto­salissa ei enää valmistella. Äkkinäisillä, valtuusto­salissa tehdyillä muutoksilla saattaa olla arvaattomia seurauksia, koska kaikkea tietoa ei ole käytettävissä.

Myös kokoomuksen valtuusto­ryhmä muistutti kanssavaltuutettuja vastuullisesta päätöksenteosta. Tällä viitattiin edellisen talousarvion käsittelyn yhteydessä tehtyyn päätökseen, joka määräsi kaupungin palkkaamaan sosiaalityöntekijän lasten­suojeluun.

Varmasti tarpeellinen vakanssi, mutta oliko kohde sittenkään oikea. Ainakin sote-puolesta vastaava virkamies tuli yllätetyksi housut kintuissa, eikä hänelle jäänyt mahdolli­suutta kertoa, missä lisäkäsiä kipeimmin tarvittaisiin.

Valmisteluvastuun painottuminen lautakuntaan ei ole valtuuston arvovallan heikentämistä. Päinvastoin.Nykyisin lautakunnissa on entistä painavampi valtuutettujen edustus, joten sikälikin valtuutetut pääsevät sanomaan sanansa asioiden valmistelussa.

Tämän vuoksi valtuustossa ei enää valmistella. Siellä hyväksytään suuria linjoja – tai laitetaan uudelleen valmisteltavaksi, jos lautakunta on tehnyt työnsä huonosti.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös