Vammaisneuvosto toivoo esteetöntä Vesaniemeä

0
Vammaisneuvoston jäsenet ovat käyneet kartoittamassa Vesaniemen tilannetta. Esteettömyys ei toteudu, ja vaaran paikkojakin on.

Vammaisneuvosto toivoo, että kaupunki panostaisi Vesaniemen uimarantaan ja sen ympäristöön muuttamalla alueen esteettömäksi liikunta- ja vapaa-ajanviettopaikaksi. Tämä tukisi osaltaan kaupungin keskustan elävöittämistä ja onnistuessaan olisi Kangasalan käyntikortti.  

Vammaisneuvosto käsitteli asiaa viime viikon kokouksessaan.

Nykyisellään turvattomuutta aiheuttavat laiturin kaiteesta puuttuva osa sekä laiturin ja rannan välissä oleva kolo. Eriarvoisuutta puolestaan luovat luiskaton sisäänkäynti, kapeat oviaukot, wc-tilat, joihin ei pääse pyörätuolilla ja pukukoppi, johon on mahdoton päästä sisälle.

Neuvoston mukaan tarvitaan uusi saunallinen päärakennus, jossa on kynnyksettömät ja leveät sisäänkäynnit sekä kokoustilat. Sisäliikuntatilojen pitäisi vastata kysyntään. Jos vapaa-aikapalvelujen toimisto sijaitsisi Vesaniemessä, palvelut olisivat helposti saatavilla.

Ulkoalue pitäisi rakentaa paremmin asukkaita palvelevaksi. Alueella voisi järjestää esimerkiksi harrastus- ja yhdistyspohjalta liikunnan opetuksen lisäksi muutakin ohjausta. Opastusta voitaisiin antaa vaikkapa kalastuksesta, veneilystä, geokätkeilystä, sienestyksestä, eräretkeilystä ja luonnonsuojelusta.

Neuvosto ehdottaa, että talvisin Vesaniemeen tuotaisiin auratut lumet pulkkamäkeä ja lumiukkojen rakentelua varten.

Vammaisneuvosto muistuttaa, että myös vammautuneet ihmiset haluavat olla osa yhteiskuntaan ja saada yhdenvertaiset mahdollisuudet viihtyä. Yhdyskuntarakentamisessa  pitäisi kiinnittää erityistä huomiota selkeisiin kulkuväyliin, vahvoihin väreihin ja kontrasteihin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.