Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Vanhainkoti tyhjeni, asukkaat muuttivat ryhmäkotiin

Rekola-kodon pitkäaikaishoidon asukkaat muuttivat viikon alussa tien toiselle puolelle Rikun ryhmäkotiin. Ryhmäkodeista uudempi, Riku kakkonen on vastavalmistunut. – 25 asukkaan muutto sujui hienosti aurinkoisessa säässä, osastonhoitaja Sirkka-Liisa Vepsäläinen iloitsee. – Nyt asukkaat samoin kuin me henkilökunta totuttelemme siihen, että laitoshoidon sijasta kyse on pienkodeista, hän jatkaa.

Uutiset - 7.9.2017 kello 14.54
Vanhainkoti tyhjeni, asukkaat muuttivat ryhmäkotiin
– Uuden ryhmäkodin väritys on moderni ja raikas, Sirkka-Liisa Vepsäläinen esittelee.

26-paikkaisessa Riku kakkosessa on kaksi kahden hengen huonetta ja loput yhden hengen huoneita. Jokaisessa on oma suihku ja wc. Talosta löytyy lisäksi yhteinen olohuone, saunatilat ja pienkeittiöt.

Viereiseen 16-paikkkaiseen Rikun ryhmäkoti ykköseen on esteetön käynti sisäkautta.
– Asukkaat pääsevät vierailemaan toistensa luona puolin ja toisin, meillä on yhteisiä tilaisuuksia ja yhteinen turvallinen piha, Vepsäläinen kertoo. Henkilökunta on Rekola-kodosta tuttua.
Kodossa aiemmin toiminut lyhytaikaishoito muutti Kuntoutumiskeskus Apilaan, ja osasto kantaa nyt nimeä Rekola.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös