Vanhasta valtuuustosalista saattaa tulla estradi esiintyjille

0

Vanhan valtuustosalin ja oheistilojen tulevaa käyttöä pohtiva työryhmä loi ensimmäisessä kokouksessaan suuntaviivoja tilojen uusiokäytölle.

Valtuustosali, puolueiden ryhmätyöhuoneet, takkahuone ja opistotilat tuovat jatkossa runsaasti lisää neliöitä kulttuuri-, opisto- ja harrastustoiminnan käyttöön.

– Nämä tilat ovat Kangasala-talon eteinen, jatke ja tuki, luonnehtii työryhmän puheenjohtaja Tuomo Nisula.

– Kangasalan kunta ja luottamushenkilöt eivät ole päätöksiä tehdessään ajatellet vain Kangasala-taloa, vaan Säästökeskuksen alakerran kunnostaminen on arvostuksen osoitus pitäjämme vankalle harrastus- ja kulttuuritoiminnalle, hän jatkaa.

Kyvyt rohkeasti esiin

Noin 200 neliön suuruista valtuustosalia kaavaillaan pikkunäyttämöksi oman kunnan esiintyjille. Tilaan mahtuu esiintymislava ja katsojille tuolipaikkoja hyvinkin 30–40 kappaletta.

Budjetti ei salli suuria rakenteellisia muutoksia, mutta siihen on tarkoitus mahduttaa euroja äänentoiston ja valaistuksen hankkimiseen.

– ”Vanhaan valtuustoon” tai ”Kulttuurikellariin”, miten tilaa sitten halutaankaan kutsua, sopivat kuorot ja bändit, lausujat ja nukketeatterit, tanssi ja sirkus, Nisula luettelee ja toivoo, että paikasta tulisi ikään kuin ensiaskel hakea rohkeutta esiintymiseen suuremmalla lavalla Kangasala-talossa.

– Ei aseteta kynnystä korkealle, vaan kannustetaan ihmisiä esiintymään ja tuomaan kykyjään esille rohkeasti.

Esiintymistila-ajatusta tukee valtuustosalin viereinen keittiö ja kahvio, jossa voi järjestää tarjoilua.

Tilaa vaikka tanssille

Entisestä takkahuoneesta, josta on jo aiemmin poistettu niin takka, sauna kuin keittiökin, on yhtenäistä tilaa reilut 150 neliötä.

– Erinomainen harjoitustila vaikkapa tanssille. Avaruuden tuntua voisi vielä lisätä peiliseinällä, Nisula maalailee.

– Tila sopii hyvin myös kenraaliharjoitusten pitämiseen ennen yleisön eteen astumista.

Kokousta ja koulutusta

Lisää käyttöä halutaan myös puolueiden ryhmätyöhuoneille, joita on kaikkiaan seitsemän.

Käyttöä määrittävät huoneissa olevat pöydät ja tuolit. Tilat sopivatkin parhaiten kokous- tai koulutuskäyttöön, mutta soveltuvat varmasti myös pienimuotoiseen harjoitteluun.

Ratkaisuksi seurojen ja yhdistysten arkistointiongelmaan työryhmä on kaavaillut lukollisia, vuokrattavia kaappeja, joissa yhdistykset voivat säilyttää papereitaan.

– On jälkipolviakin ajatellen tärkeää, että dokumentit ovat yhdessä ja samassa paikassa.

Ryhmätyöhuoneiden viereinen kieliluokka säilyy edelleen Valkeakoski-opiston Kangasalan osaston käytössä.

Kerro mielipide

Nisulan johtamaan työryhmään kuuluvat hänen lisäkseen Niina Kettunen-Niemi, Leena-Maija Raukola, Sanna Kallio, Soili Uotila-Välimäki, Mika Eerola ja Juha Mansikka-aho.

Ryhmän toiveena on, että harjoitus- ja esiintymistiloista tulee seurojen ja yhdistysten tapaamispaikka, jonka tuntevat omakseen kaikki, Sahalahden ja Kuhmalahden kulttuurin tekijöitä myöten.

– Josko tämän tilan myötä viriäisi aivan uuttakin yhteistyötä, Nisula uskaltaa toivoa.

Varauskäytännöt, käyttöohjeistus ja tilojen vuokra, joka halutaan pitää alhaisena, selvitetään myöhemmin.

Työryhmän aikataulu on tiivis. Sen pitää laatia tilamuutosten kustannusarvio elokuun loppuun mennessä ja tehdä kunnanhallitukselle esitys tilojen käytön toimintaperiaatteista tämän vuoden aikana.

Kuntalaisten ääntä halutaan kuitenkin vielä kuulla. Työryhmän jäseniin voi ottaa suoraan yhteyttä. Kätevin tapa on pistää ajatukset ja toiveet paperille ja jättää se kirjaston toisen kerroksen neuvontaan heinäkuun loppuun mennessä osoitteella Kulttuuritilat/Nisula.

Työryhmä toivoo kulttuuriyhdistyksistä ja -seuroista yhtä–kahta edustajaa neuvotteluun tiistaina 13.8. kello 18 kirjaston Harjula-saliin. Silloin on tilaisuus kuulla tarkemmin työryhmän suunnitelmista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.