Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Vänninsalon kulkuongelmat ratkeamassa

Vänninsalon mökkiläiset ovat käärmeissään, sillä heillä ei ole mantereen puolella venepaikkoja.  Tarkeelan ranta Kuohenmaassa on viime vuonna suljettu, ja sen sijaan osoitettu Mobilian venerannan laituri ei ole käyttökunnossa. Kunnan puutarhuri Jari Järvinen myöntää ongelman, mutta uskoo, että se ratkaistaan vielä ennen kesää. Yksi malli on jo ”sisässä”. Kunta on tarjonnut uimarantaa ja sen viereistä Tarkeelan rantaa Kuohenmaan kyläyhdistyksen hoidettavaksi. Vuokra-aika on viisi vuotta ja vuokra yhteensä 250 euroa. – Yhdistys pitäisi rannat ja rakenteet kunnossa, mutta voisi vastavuoroisesti vuokrata Tarkeelan venepaikat ulos omaan lukuunsa, Järvinen kertaa tarjousta.

Uutiset - 26.5.2015 kello 8.14
Pekka Kaarna
Vänninsalon kulkuongelmat  ratkeamassa
– Laituri saadaan kuntoon muutamassa päivässä, kunhan käyttäjät ensin vahvistavat, että kunta on laiturin omistaja, puutarhuri Jari Järvinen sanoo.

Kuohenmaassa kunnan ehdotukseen suhtaudutaan myönteisesti. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kati Kamppari kertoo, että sopimus allekirjoitetaan kohdakkoin.
– Uimarannan hoito on ollut vastuullamme jo vuodesta 2009 alkaen. Venerannan hallinta on siihen luonteva jatke.
Tarkeelassa on kaikkiaan 16 venepaikkaa. Kamppari kertoo, että niitä kohtaan on jo nyt tunnettu suurta mielenkiintoa. Alustavasti venepaikasta on sovittu jo 13 mökkeilijän ja veneilijän kanssa.
– Ulkoilu ja virkistys on monelle ihmiselle tärkeätä. Me haluamme osaltamme antaa heille siihen mahdollisuuden.

Myös Mobilian venerannan suunnalla on valoa näkyvissä, sillä vänninsalolaisten käyttämä laituri on tarkoitus korjata käyttökuntoon.
Järvisen mukaan työhön ei ole voitu vielä ryhtyä, koska laiturin omistussuhde on ollut epäselvä.
Asian selvittämiseksi ja korjaustöiden jouduttamiseksi laiturin kaikille 14 käyttäjälle on lähetetty kirje, jossa heitä pyydetään vahvistamaan kunta laiturin omistajaksi. Toistaiseksi kuntaan on saapunut kuusi vahvistusta, ja lisää odotellaan.
– Kun kaikki ovat suostuneet ehdotukseen, voimme aloittaa laiturin korjaustyöt. Käyttökuntoon laituri on mahdollista saada muutamassa päivässä.
Urakassa laiturin kansi on purettava, ja sen niskalaudat on tarpeellisilta osiltaan uusittava. Myös laiturille johtava, puolittain upoksissa oleva ramppi on vaihdettava uuteen.
Järvinen kertoo, että paikka Vänninsalon laiturissa on maksanut 80 euroa veneilykautta kohden. Tarkeelan rannassa venepaikan hinta on ollut 40 euroa.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös