Varas tuli iholle

0

Murtovaras vieraili mopoautossa, rattijuoppo kaahasi poliisia pakoon, autovaras hylkäsi Audin Nattariin – Kangasalla tapahtuu viikoittain murtoja, varkauksia ja muita rötöksiä, joista tieto päätyy yleensä myös paikallislehteen.
Usein varkauksien uhrit ja tekijät jäävät kuitenkin niin lukijoille kuin uutisten kirjoittaneille toimittajillekin nimettömiksi ja kasvottomiksi. Tietämättömiksi jäädään yleensä myös siitä, minkälaisia tapahtumankulkuja uutisten takana on.
Lukija ehkä lukee jutun, mutta asialle ei välttämättä uhrata sen enempää ajatuksia. Maailma kuitenkin jatkaa eloaan tekstien takana. Uutisen taustalla on ihminen tai ihmisiä, joihin tapauksella on vaikutuksensa. Toiset menettävät omaisuuttaan, toiset joutuvat sairaalaan, tekijät jäävät mahdollisesti kiinni ja saavat tuomionsa.

Viime viikolla yksi tapaus tuli kuitenkin lähelle. Kangasalan Sanomat julkaisi tapahtumasta heti uutisen verkkosivuillaan: Kolmikko kävi varkaissa Mutikontiellä.
Maaseudulla asuva eläkeläispariskunta oli palaamasta päiväriennoista kotiinsa ja huomasi autotallinsa edessä vieraan auton ja outoja ihmisiä puuhastelemassa. Vaari nousi autostaan ja lähti tuntemattomia kohti kysyen, millä asioilla nämä ovat liikenteessä.
Silloin kahdelle miehelle ja nuorelle naiselle tuli kiire. Nämä hyppäsivät autoonsa ja yrittivät lähteä pakoon.
Vaari tajusi, ettei kolmikolla ollut puhtaita jauhoja pusseissa, tempaisi repsikan oven auki, mutta sisällä ollut mies onnistui kiskomaan oven takaisin kiinni ja lukkoon.
Auto väisti eteen ehtinyttä vaaria ja törmäsi piharakennukseen johtavaan maaluiskaan. Ajokki jäi kiinni ja renkaat savuten kuski yritti kaasuttaa sitä irti. Yksi hyppäsi työntämään autoa ja lopulta se irtosi satimestaan.

Oli ehkä onnikin, ettei menopeli jäänyt pihaan, ties millaisia puukonheiluttelijoita kyydistä olisi noussut tai millaisen sakinhivutuksen vaari olisi puolestaan näille antanut.
Vaari yritti vielä estää kolmikon karkumatkaa hyppäämällä auton konepellille kuin James Bond ikään. Hän roikkui tuulilasinpyyhkimessä, mutta koska auto ei hiljentänyt vauhtiaan, hän kymmenen metrin matkan jälkeen luisutti itsensä pois kyydistä.
 Autotallista katosi työkaluja ja -koneita, kuten kaksi moottorisahaa. Varkaille saalis ei välttämättä ollut kaksinen, sillä jo sahojen käynnistyksessä oli omat niksinsä.
Kaiken lisäksi varkaiden tummansininen Volvo sai kolhuja ja vääntyneen pyyhkimen. Poliisin tietoon saatiin myös auton rekisterinumero.
Vaarille sahojen menettäminen oli kuitenkin kova isku, kyllä niillä muutaman savotan olisi vielä tehnyt. Samoin puutetta on nyt joukosta muitakin työkaluja.
Poliisi tekee taustalla omaa työtään auton löytämiseksi ja varkaiden kiinnisaamiseksi. Mutta saatiinpa tekijät kiinni tai ei, se on kuitenkin varmaa, että samaan pihaan ei roistojen kannata enää erehtyä.
Tämän vaarin sahoja ei toista kertaa varasteta!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.