Varastohalliin murtauduttiin Sahalahdella – ”Tuhoaminen on ollut täysin järjetöntä ja kovin surullista”

0
Kaikki ikkunalasit sekä sisä- että ulkoseiniltä on rikottu säpäleiksi. Kuvat: Anja uusi-Rajasalo

Viime viikolla Hautalan Sähkömoottori Oy:n toimitusjohtaja Anja Uusi-Rajasalo sai ikävän puhelun. Naapurustossa asuva soittaja kertoi, että yhtiön Sahalahdella sijaitsevassa hallissa näyttää käyneen kutsumattomia vieraita.

Uusi-Rajasalo päätti lähteä käymään tarkastamassa varastona käytetyn hallin tilannetta Koivusalontielle. Paikalla odotti kaaos.

– Aivan kaikki mahdollinen oli rikottu ja sotkettu. Tuhoaminen on ollut täysin järjetöntä ja kovin surullista, Uusi-Rajasalo kertoo.

Hän käveli aidatun ja lukitun tilan läpi epäuskoisena. Vuosimallia -77 uuden veroiseksi kunnostettu Mercedes Benz kuorma-auto oli hakattu hajalle, samoin tiloissa ollut diesel-trukki.

Muun muassa entisöity vanha Mercedes Benzin kuorma-auto oli rikottu kauttaaltaan.

Kaikki ikkunalasit oli rikottu sekä ulko- että sisätiloissa, ovi hajotettu ja heitetty ruohikkoon.

Suuria sähkömoottoreita oli rikottu ja pienempiä varastettu tai heitelty ympäristöön. Maali- ja jäteöljytynnyrit oli auottu ja sisällöt levitelty hallin lattialle. Maalilla oli tuhrittu myös muun muassa ajoneuvoja.

Halli sijaitsee aidatulla tontilla. Alueelle oli päästy ilmeisesti viereisen hevoshaan kautta.

Tiloista ei ole juurikaan varastettu tavaraa, tavoitteena näyttää Uusi-Rajasalon mukaan olleen pelkkä tuhoaminen.

– Varkauden vielä jotenkin ymmärtäisin, se tehdään yleensä rahan toivossa. Mutta tällainen älytön pahanteko ottaa koville, kuka voi pitää tällaista silmitöntä ilkivaltaa hyväksyttävänä, Uusi-Rajasalo ihmettelee.

Hän teki asiasta heti rikosilmoituksen, ja poliisi kävi paikalla. Jälkiä murtautujista pyrittiin Uusi-Rajasalon mukaan ottamaan talteen muun muassa paikalle jätetyistä energiajuomatölkeistä.

Murron tarkkaa ajankohtaa ei ole tiedossa, sillä varastohallina pidetyssä rakennuksessa käydään harvakseltaan.

– Säilytämme siellä lähinnä sellaista tavaraa, jota tarvitsemme harvemmin. Meillä on ollut sama halli yli 20 vuotta, eikä siellä ole koskaan ennen tapahtunut mitään tällaista, Uusi-Rajasalo sanoo.

Hän haluaa kertoa tapauksesta julkisuuteen, koska toivoo kyläyhteisön olevan varuillaan vastaisuuden varalta.

– Olen aina pitänyt Sahalahtea ja Kuhmalahtea rauhallisena ja ihanana alueena – lintukotona. Mutta sellaisia ei taida olla enää missään, Uusi-Rajasalo huokaa.

Hän toivoo kaikkien asiasta jotain tietävien sekä mahdollisten silminnäkijöiden ottavan yhteyttä suoraan Kangasalan poliisiin.

– Lupaan ratkaisevasta vihjeestä myös palkkion, hän sanoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.