Varaudu jonottamaan jäteasemalle: Vain viisi saa asioida samanaikaisesti.

0
Pirkanmaan Jätehuolto toivoo, että ihmiset välttäisivät asiointia jäteasemilla ja -keskuksissa.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n aluepäällikkö Tero Haapalan mukaan jäteasemien asiakasmäärät kääntyivät kasvuun toissa viikonloppuna. Nyt toivotaankin, että ihmiset karsisivat jäteasemakäyntinsä minimiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Haluamme varmistaa asiakkaiden sekä henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden rajoittamalla kävijämääriä. Toivomme, että asiointi siirretään odottamaan epidemian hellittämistä ja jätteet varastoidaan mahdollisuuksien mukaan kotona.

Jäteasemalle pääsee nyt vain viisi asiakasta kerrallaan, joten kannattaa varautua jonottamiseen. Haapala vinkkaa tuomaan kerralla isomman kuorman, jotta käyntikertojen määrä vähenee. Mitä ripeämmin asioi, sitä parempi. Käteisen rahan sijasta kannattaa suosia lähimaksua.

– Vältä lähikontakteja ja pidä viiden metriä etäisyys toisiin asiakkaisiin. Huolehdi käsiesi puhtaudesta. Yski ja aivasta hihaan tai nenäliinaan, listaa Haapala ohjeistusta.

Hän painottaa, ettei jäteasemille ja -keskuksiin saa mennä sairaana tai jos on palannut 14 vuorokauden sisällä ulkomailta tai määrätty karanteeniin.

– Kehotamme myös riskiryhmiä ja yli 70-vuotiaita välttämään asiointia epidemian aikana.

Varmista aukioloajat verkosta

Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksissa asiointia ei toistaiseksi rajoiteta, mutta niissäkin pätevät samat turvallisuusohjeet kuin jäteasemilla. 

Tällä hetkellä kaikki Pirkanmaan Jätehuollon jäteasemat ja jätekeskukset palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan, mutta tilanteet voivat muuttua. Aukioloajat ja muut jätehuollon palvelut poikkeusaikana kannattaa tarkistaa ennen asiointia verkkosivulta.

Myös Repe & Romu -kierros ja Repsikka-kotinoutopalvelu ovat toistaiseksi keskeytetty. Jätekuljetukset ja lietetyhjennykset toimivat normaalisti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.