Varkaat avasivat kirjelaatikoita varastetuilla avaimilla

0
Varkaat tyhjensivät Kangasalla neljä Postin kirjelaatikkoa joulukuun puolivälissä.

Viime lokakuun puolenvälin jälkeen Pirkanmaalla on ilmoitettu poliisille liki 40:stä Postin kirjelaatikkoon kohdistuneesta kirjepostivarkaudesta. Kirjelaatikkomurrot ovat jatkuneet edelleen myös tämän vuoden puolella.

Tutkinnassa on selvinnyt, että osa teoista on tehty varastetuilla postin avaimilla, jotka ovat käyneet useisiin eri kirjelaatikoihin. Mitä ilmeisimmin anastettuja postilaatikoiden avaimia on myös kopioitu ja levitetty eteenpäin.

Laatikoista on varastettu muun muassa laskuja, joihin on muutettu saajan tilinumerotiedot. Väärennettyjen laskujen avulla tekijät ovat saaneet yksittäisissä tapauksissa useiden tuhansien eurojen hyödyn, joissakin tapauksissa jopa kymmenientuhansien.

Asianomistajille aiheutuneet vahingot nousevat pelkästään Pirkanmaalla yhteensä noin 150 000 euroon. Asianomistajia on ilmennyt tähän mennessä yli 50.

Sisä-Suomen poliisin suorittamien esitutkintojen yhteydessä on otettu tähän mennessä kiinni viitisentoista rikoksesta epäiltyä, joista osa on vangittu. Heitä epäillään paitsi varkauksista ja viestintäsalaisuuden loukkauksista, myös törkeistä petoksista, petoksista, väärennyksistä sekä törkeistä rahanpesuista ja rahanpesuista.

Osa rikoksien kautta epäiltyjen tileille päätyneestä rikoshyödystä on saatu takavarikoitua. Pääosin esitutkinnat ovat vielä kesken ja etenevät syyteharkintaan arvion mukaan loppukevääseen mennessä.

Poliisi kehottaa käyttämään harkintaa, millaiseen postilaatikkoon postiaan jättää. Jos yritys saa laskun, jossa saajan tiedot ovat muuttuneet, poliisi kehottaa yrityksiä tarkistamaan muutoksen vielä maksun saajalta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.