Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Tarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittääTarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää

Varusmiespalvelus kutsuu jälleen

Pitkäjärven koululla päätetään parhaillaan varusmiesten palveluskelpoisuudesta, asepalveluksen aloittamispaikasta ja -ajasta.

Uutiset - 3.11.2016 kello 10.46
Kangasalan Sanomat
Varusmiespalvelus kutsuu jälleen
Komentajakapteeni Timo Ikonen toivotti kutsuntaan saapuneet tervetulleeksi ja toivoi, etteivät nuoret jännittäisi liikaa. – Yrittäkää olla rennosti mutta jämäkästi, niin päivästä tulee varmasti mukava, Ikonen kannusti.

Kutsunnat koskevat tänä vuonna pääasiassa vuonna 1998 syntynyttä ikäluokkaa. Syksyn kutsunnoissa on mahdollista päästä vuosien 2017, 2018 ja 2019 saapumiseriin. Vuoden 2017 saapumiserä aloittaa palveluksensa 2. päivä tammikuuta.

– Meillä on sekä vuonna 1998 syntyneitä että muutamia, jotka ovat käyneet kutsunnoissa aikaisemmin, mutta joiden palveluskelpoisuudesta ei ole kyetty siinä vaiheessa päättämään, kertoo komentajakapteeni Timo Ikonen Pirkanmaan aluetoimistosta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Palvelusajan pituus ja asevelvollisen tehtävä päätetään vasta joukko-osastoissa.

Pitkäjärven koululle saapui torstaiaamuna Ikosen mukaan noin 200 kutsunnanalaista miestä.

– Kangasala on Pirkanmaan mittakaavassa iso kunta, eli meillä on työn täyteinen päivä tiedossa, Ikonen vakuuttaa.

Jännitys oli aamun avaustilaisuudessa käsinkosketeltava. Joukossa oli tosin myös niitä, jotka suhtautuivat kutsuntoihin hieman rennommin.

– Ei hirveästi jännitä, mutta edelleen on epäselvää, mihin haluaisin mennä palvelukseen. Vaihtoehtoja on paljon, mutta kaikki ovat hyviä ja on vaikea valita, lukiota parhaillaan käyvä Urho Lempiö pohtii.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös