Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Vatialan kiertoliittymä etenee

Kangasalantien ja Vatialantien risteykseen tulevan kiertoliittymän valmistelu etenee. Risteysalueen ja läheisen kerrostalotontin käsittävä kaavaehdotus on valmistunut ja tulee nähtäville. 

Uutiset - 7.7.2017 kello 20.10
Juha Jäntti
Vatialan kiertoliittymä etenee
Kangasalantien ja Vatialantien risteykseen tuleva kiertoliittymä helpottaa erityisesti pyöräilyliikennettä.

Nykyisen valoristeyksen tilalle vuonna 2019 valmistuva kiertoliittymä on osa Tampereen ja Kangasalan välistä pyöräilyn laatukäytäväosuutta. Kangasalantien vieressä kulkeva pyörätie vaihtuu risteyksen kohdalla eri puolelle Kangasalantietä. Näin pyöräilijöiden reitti risteää autoliikenteen valtavirran kanssa.

Kiertoliittymä parantaa risteyksen toimivuutta vilkkaan pyöräilyliikenteen kannalta. Lisäksi sen odotetaan osaltaan rauhoittavan Kangasalantien autoliikennettä.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

12.7.2017 kello 22.09
kinktarIlmoita
Mukavaa että halutaan rauhoittaa Kangasalantietä, se kuitenkin väistämättä lisää liikennettä Vatialantiellä, jossa tilanne jo nyt on kestämätön. Kalliosta sorakuormat suhaavat edestakaisin Tampereelle ja yseessä on kuitenkin kahden koulun kautta kulkeva tie. Kokoojatie tarkoittaa aluellista kokoamista, ei koko seutukunnan liikenteen hyväksymistä. Alueelle tarvitaan kipeästi uusia ratkaisuja väestön lisääntyessä alueella. Mutta mitäpä Kangasalan kunta siitä välittää, nykyisten asukkaiden tyytyväisyys ja turvallisuus ei tunnu olevan mitenkään prioriteettilistan kärkipäässä. Kagasalantie on kuitenkin pääväylä, joten voidaan olettaa että sen läpi yritetään ohjata suurin osa liikenteestä, eikä siirtää sitä alueellisille väylille.
~
Takaisin ylös