Vatialan kiertoliittymä etenee

1
Kangasalantien ja Vatialantien risteykseen tuleva kiertoliittymä helpottaa erityisesti pyöräilyliikennettä.

Kangasalantien ja Vatialantien risteykseen tulevan kiertoliittymän valmistelu etenee. Risteysalueen ja läheisen kerrostalotontin käsittävä kaavaehdotus on valmistunut ja tulee nähtäville. 

Nykyisen valoristeyksen tilalle vuonna 2019 valmistuva kiertoliittymä on osa Tampereen ja Kangasalan välistä pyöräilyn laatukäytäväosuutta. Kangasalantien vieressä kulkeva pyörätie vaihtuu risteyksen kohdalla eri puolelle Kangasalantietä. Näin pyöräilijöiden reitti risteää autoliikenteen valtavirran kanssa.

Kiertoliittymä parantaa risteyksen toimivuutta vilkkaan pyöräilyliikenteen kannalta. Lisäksi sen odotetaan osaltaan rauhoittavan Kangasalantien autoliikennettä.

 

1 kommentti

  1. Mukavaa että halutaan rauhoittaa Kangasalantietä, se kuitenkin väistämättä lisää liikennettä Vatialantiellä, jossa tilanne jo nyt on kestämätön. Kalliosta sorakuormat suhaavat edestakaisin Tampereelle ja yseessä on kuitenkin kahden koulun kautta kulkeva tie. Kokoojatie tarkoittaa aluellista kokoamista, ei koko seutukunnan liikenteen hyväksymistä. Alueelle tarvitaan kipeästi uusia ratkaisuja väestön lisääntyessä alueella. Mutta mitäpä Kangasalan kunta siitä välittää, nykyisten asukkaiden tyytyväisyys ja turvallisuus ei tunnu olevan mitenkään prioriteettilistan kärkipäässä. Kagasalantie on kuitenkin pääväylä, joten voidaan olettaa että sen läpi yritetään ohjata suurin osa liikenteestä, eikä siirtää sitä alueellisille väylille.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.