Vauhti hurmaa kartingharrastajan

0
Mikael Vuoristo ajaa Raket junior -luokkaa.

10-vuotias Mikael Vuoristo sai formuloita fanittavalta papaltaan kartingauton ollessaan neljän vanha. Ensimmäiset vuodet menivät ajamista opetellessa, mutta nykyään Mikael ajaa kilpaa ja pärjääkin ihan hyvin. Mikael aloitti kilpailuissa käymisen heti, kun se oli mahdollista eli seitsemän vuoden iässä. Kilpailut ovat tuoneet vaihtelua harrastukseen, kun on päässyt ajamaan muuallakin kuin kotiradalla Lentolassa. Lisäksi lajin parista on saanut kavereita ympäri Suomea.

Kilpailuja on joka toinen tai joka viikonloppu. Mikael lähtee kisapaikalle yleensä jo perjantaina, jolloin voi tutustua rataan. Lauantai ja sunnuntai ovat kisapäiviä. Mukana huoltojoukoissa ovat valmentaja-mekaanikko-isä sekä yleishuoltaja-äiti.

– Kisaaminen ei jännitä. On hauskaa, kun saa ajaa lujaa ja ohitella. Lajissa tärkeää on osata jarruttaa oikeissa paikoissa ja löytää ajolinjat, Mikael kertoo.

Kartingkuljettaja tunnustautuu kilpailuhenkiseksi, mutta tärkeintä on kuitenkin ajamisen hauskuus.

– Voittaminen tuntuu hyvältä, mutta jos kisat eivät mene hyvin, niin sitten ne eivät mene.

Viikonloppuna Lentolassa ajetaan Suomen juniorimestaruusosakilpailu. Mikael johtaa omaa luokkaansa. Hänellä on hyvät mahdollisuudet Suomen Kartingliiton mestaruuteen, joka ratkeaa sunnuntaina. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan.

– Tiedossa on kova kisa, poika toteaa.

PirKa SJM karting 18-19.kesäkuuta Lentolan kartingradalla. Lauantaina kisataan klo 9-18 ja sunnuntaina klo 10-19. Tapahtumalla juhlistetaan samalla 10-vuotiasta rataa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.