Vehoniemen Automuseon kahvilan hyllyllä seisoo 230 nimellistä ja kuvallista mukia

0
Vehoniemen automuseon kahvilaan on kertynyt 20 vuoden aikana jo toista sataa vakiasiakkaiden omaa mukia. Mukiin voi poltattaa tekstiä tai kuvan. Museon johtaja Leila Suutarinen pyrkii pitämään asiakkaiden vakimukit aina samalla paikalla. Se tekee asiakkaiden olon kotoisaksi.

Vehoniemen Automuseossa voi juoda halutessaan omasta mukista. Vajaalla kymmenellä eurolla hyllyyn saa mukin joko omalla nimellään tai haluamallaan kuvalla tai tekstillä.

Vaikka hinta onkin korkea kupposelle kahvia, asiakkaiden omia mukeja on hyllyssä jo 230.

Museon johtaja Leila Suutarinen aloitti mukien keräämisen vakiasikkaille parikymmentä vuotta sitten.

Idea lähti perjantaisesta motoristien iltakahvilasta, jossa järjestettiin aina jokin kilpailu. Kilpailun palkintona oli muki, jolloin voittajat alkoivat kysellä, josko voisivat jättää voittamansa mukin omaksi kahvikupikseen. 

Perjantai-iltaisin moni hyllyjen mukeista onkin käytössä.

Kahvilan puolella olevaan kahteen mukihyllyyn on tullut vuosien varrella tunkua, ja siksi vähemmän käytössä olevia mukeja pidetään takatiloissa. Tarpeen tullen ne otetaan taas käyttöön.

– Eräs asiakas muutti Saksaan kuudeksi vuodeksi. Kun hän tuli takaisin, hän totesi, että ei sitä mukia varmaan enää täällä ole. Tuolta takahuoneesta se kuitenkin löytyi, kertoo Suutarinen.

Asiakkaiden mukeja käytetään kahvilassa kuten muitakin mukeja. Käytön jälkeen kahvittelijat jättävät ne pöytään, josta ne viedään pesuun muiden astioiden kanssa.

Joka päivä joku vakimukilainen käy kahvilla. Talvitauon ajan mukit seisovat paikoillaan kahvilassa.

Suutarinen uskoo, että oma muki tuo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja hyvää tunnelmaa. 

Hän pyrkii aina pitämään mukit samoilla paikoilla, jotta asiakkaan on helppo löytää omansa hyllystä. Silloin tuntuu kuin tulisi kotiin.

– Kyllä joka perjantai joku asiakas tulee kysymään, miten tuollaisen oman mukin saisi.

Vehoniemen automuseolla juhlitaan torstaina 23.8. museon 35-vuotissyntymäpäiviä kakkukahvien kera kello 14–19. 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.