Venlan nappisuoritus ja muita triathlon-viikonlopun tunnelmia

0
Venla Holma kaartamassa pyörällään kohti vaihtoaluetta. Hän oli ykkönen 8-vuotiaiden sarjassa.

Venla Holma oli yhtä hymyä saavuttuaan maaliin 8-vuotiaiden sarjassa.
Hän osallistui ensimmäiseen triathlon-kisaansa, ja nappasi heti komean voiton. Kaikki saman ikäluokan pojatkin jäivät tulosluettelossa hänen taakseen.
– Oli kova kisa. Juoksu oli aika vaikea, mutta vedin täysillä loppuun saakka, Holma tiivisti Kangasalan triathlon-viikonlopun avanneen kilpailun tunnelmat.
Sinnikkyys kannatti. Tyttöjen sarjassa toiseksi tullut Pirkkalan Nelli Juhola hävisi 19 sekuntia. Samanikäisissä pojissa kärkeen kisannut Hämeenlinnan Vilho Levä oli 12 sekuntia Holmaa hitaampi.
Maalialueella Holmaa kannustivat kotijoukot: Sanna-äiti, Tommi-isä ja Matias-veli. 
Perhe asuu Pöytyällä. Holma harrastaa uintia Loimaan Uimaseuran riveissä.

Kangasalan Leipissä isovanhempiensa luona lomaileva Liisa Penttinen Vihdin Nummelasta oli vakuuttava 14-vuotiaiden sarjassa.
Ykköstila irtosi yli minuutin erolla poikien nopeimpaan, Kangasalan Eero Hilloon. 
Tytöissä kakkoseksi tullut Loimaan Sonja Kaitosaari käytti aikaa yli kaksi ja puoli minuuttia kauemmin kuin kisan voittanut Penttinen.
– Neljäs triathlon-kisa ja toinen voitto, Penttinen summasi komean saldonsa.
Hänenkin päälajinsa urheilussa on uinti, tarkemmin vapaauinti, ja seurana Jani Sievisen myötä kuuluisaksi tullut Nummelan Kisaajat. Triathlon-menestyksestään huolimatta Penttinen aikoo jatkossakin pääosin pysytellä uintialtaassa.
– En usko siirtyväni triathloniin. Se on kyllä ihan mukava oheislaji.
Seuraavan kerran Penttinen ui, pyöräilee ja juoksee kilpaa elokuun lopulla Helsinki City Triathlonissa. Uintikausi alkaa taas syksyllä. 
Penttisen vauhdikasta menoa seurannut isoisä Veijo Nuortama kertoi olevansa ensimmäistä kertaa paikan päällä triathlon-kilpailuissa. Vaikutelma Mobilian kisakeskuksen tunnelmasta oli myönteinen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.