Koti Uutiset Vesaniemeä ei ole hyödynnetty riittävästi – kaupunki kaipaa mielipiteitä

  Vesaniemeä ei ole hyödynnetty riittävästi – kaupunki kaipaa mielipiteitä

  1
  Suunnittelutoimiston hahmotelmassa sinistä aluetta luonnehtivat esimerkiksi jooga, metsän hyödyntäminen, sup-lautojen toimialue, soutelu, piknikpaikat ja kota. Vihreästä aktiivipuistosta löytyvät pelikentät ja vesialueet melonnalle ja uinnille. Punainen alue voisi olla omistettu musiikille ja rantatapahtumille. Paikat ja aktiviteetit ovat tässä vaiheessa viitteitä mahdollisuuksista.

  Kaupunki on laatimassa Vesaniemen alueelle kehittämissuunnitelmaa. Vesaniemi on keskeisellä paikalla, kävelyetäisyydellä keskustasta ja näkymät rannalta ovat upeat. Paikalla on jo nyt, erityisesti kesäaikaan aktiviteetteja, mutta tieto niistä ei tavoita ihmisiä parhaalla mahdollisella tavalla.

  Suunnittelutoimisto Muuan on tehnyt alueen tulevaisuudesta hahmotelmia, joiden toivotaan toimivan keskustelun pohjana.

  Muuan on nähnyt Vesaniemen kehittämiskelpoisena paikkana, joka voisi palvella niin rauhallista rantaelämää kuin aktiviteetteja kaipaavia. Ympärivuotiset tapahtumat, saunamaailma ja ravintola houkuttelisivat paikalle myös turisteja. Alueelta voisi tulevaisuudessa löytyä myös majoitustiloja.

  Näkemyksiä ja ehdotuksia esitellään ensi viikolla vuorovaikutustilaisuudessa.

  – Kaipaamme kommentteja erityisesti alueella jo toimivilta ja toiminnasta kiinnostuneilta yhdistyksiltä ja yrityksiltä, kaupungin kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen sanoo.

  Tarkoitus on, että nykyiset toimijat pysyvät jatkossakin mukana ja niiden rinnalle tuodaan uusia toimintoja niin, että uimarannan ohessa paikka olisi tulevaisuudessa myös hyvinvointi- ja tapahtumakeskus. Kaupungilla on kehittämisessä oma rooli, mutta yhteistyöhän tarvitaan myös yrityksiä.

  Vaikka Vesaniemi sijaitsee vain kivenheiton päässä keskustasta, se ei ole helposti saavutettavissa. Alueelle johtavaa tietä on tarkoitus oikaista Urheilutien asemakaavan muutoksen yhteydessä.

  – Myöskään alueen ensivaikutelma ei ole houkutteleva, koska rapistunut 1970-luvun rakennus peittää järvinäkymät. Ensimmäisen vaiheen uudistuksia voisivat olla näkymien selkeyttäminen ja aktiviteettien lisääminen, Lahtinen kaavailee.

  Uuden saunarakennuksen paikka on myöhemmin muussa kohdassa.

  Lahtinen korostaa, että tarkoitus ei ole satsata kerralla suurta summaa alueeseen, vaan uudistaa sitä vähitellen. Tässä vaihessa  halutaan ennen kaikkea kuulla, millaista vastakaikua kehittämisajatukset herättävät.

  Vuorovaikutustilaisuus Vesaniemen alueesta tiistaina 27.11. kello 17–19 Kangasala-talon valtuustosalissa.

  1 KOMMENTTI

  1. Viimevuosina muutaman kerran uimassa käyneenä, koin hanhien kakit erittäin epämiellyttäviksi ruohikoilla ja hiekkarannalla siksi vähäinen käyttöni. Muuten ranta ja miljöö hieno alue jo nyt.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän