Vesaniemessä oli tarjolla liikunnan riemua

0
Timo Nieminen kokeili Vesaniemen liikuntapäivässä sup-lautailua. Vieressä ohjeisti sup-lautailua ohjaava Vladimir Saveliev.

Ennen kuin lämmin lauantaipäivä oli edes päässyt kunnolla käyntiin, olivat kaverukset Aulis Reijonen ja Teuvo Virola jo ehtineet suorittaa Liikunnan iloa vauvasta vaariin -tapahtuman suunnistusrastit.

Reijonen ja Virola olivat tulleet monien muiden kangasalalaisten tavoin viettämään Kangasalan kunnan ja sen lukuisten liikuntaseurojen järjestämää liikuntapäivää Vesaniemen uimarannalle ja keskuskentälle.

­­Liikuntatapahtumissa aktiivisesti käyvät Reijonen ja Virola aikoivat lähteä heti suunnistusrastien perään ratkaisemaan toista Vesaniemen rannan ympäristöön rakennettua rataa, jonka rasteilla oli kysymyksiä paikallisista liikuntaseuroista. Suunnitelmissa kaveruksilla oli suunnistuslajien lisäksi tutustua myös muihin lajeihin.

– Lavista ainakin pitää mennä kokeilemaan. Suppailusta en tiedä, jos vesi on kylmää, Reijonen pohti.

Melkein hittilajiksi noussut sup-lautailu, suomalaisittain pystymelonta keräsi kiinnostuneita rannalle kuuntelemaan sup-lautailua ohjaavan Vladimir Savelievin ohjeistusta. Vaikka sup-lautailu on fyysisesti koko kehoa haastavaa, tärkeintä siinä on Savelievin mukaan kuitenkin hyvä ja rento fiilis. Jokainen asettaa itse itselleen tavoitteet ja haastaa itseään.

Melontaa harrastanut Timo Nieminen oli päivän ensimmäinen SUP-laudalle uskaltautunut.

– Ei oikeastaan jännitä, mutta kiinnostaa, Nieminen kertoi tunnelmiaan ennen järvelle suuntaamista.

Rannalla kannustanut vaimo Ulla Nieminen ei aikonut sup-lautailua kokeilla, mutta myöhemmin järjestetyt lavis, jumppa ja kahvakuula olivat kokeilulistalla.  

Liikunnan iloa vauvasta vaariin -tapahtuma järjestettiin osana Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia. Kaikille avointa ja maksutonta tapahtumaa oli järjestämässä 15 seuraa, joiden lisäksi paikalla oli kangasalaisia liikunta-alan yrityksiä sekä Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) paikallisosastot.

– Näin suurta ja paljon toimijoita yhteen kerännyttä liikuntatapahtumaa ei ole aiemmin ollut. Loistavaa että tehdään yhdessä, Kangasalan vapaa-aikaohjaaja Outi Munnukka totesi.

Kaikenikäisten liikuntatapahtumassa oli muistettu myös aivan perheen pienempiä. MLL:n järjestämä touhuhetki tarjosi liikunnallista puuhaa perheen pienemmille. Muun muassa ämpärikävelyä ja tunnelin läpi konttaamista kokeilleet Lucas ja Oscar Kraft tuntuivat viihtyvän hyvin.

– Mukava tapahtuma, tykkään kovasti. ­Katsotaan, kuinka kauan viihdymme. Olemme kyllä varautuneet menemään myös uimaan, poikien äiti Malin Kraft kertoi.

Pallo- ja heittolajeista kiinnostuneille riitti touhua keskuskentällä.  

Kuusipalojen perhe oli jakaantunut kahteen joukkueeseen kokeilemaan kuulapeli bocciaa, jossa keltaisia ja punaisia palloja heitetään vuorotellen kohti valkoista maalipalloa.

Ensimmäistä kertaa bocciaa pelannut perhe antoi pelille täydet pisteet.

– Viisi kautta viisi, hyvä peli, perheen pojat huudahtivat yhdestä suusta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.