Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Vettanen raivasi tiensä finaaliin

Suomalaismelojia ei ole tavattu maailmancupin miesten yksikön A-finaalissa yli kymmeneen vuoteen. Nyt on, kun kangasalalainen Niklas Vettanen meloi itsensä 200 metrin ratamelonnan mitalitaistoon Tshekin Racicessa. Vauhti ei riittänyt palkintokorokkeelle asti, mutta suunta on lupaava. Vettanen jäi 1,245 sekunnin päähän kilpailun voittaneesta Ison-Britannian Liam Heathista ja sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Vettanen jäi niukasti, 0,6 sekunnilla, olympiakarsintarajan huonommalle puolelle.

Uutiset - 31.5.2016 kello 16.06
Kangasalan Sanomat
Vettanen raivasi tiensä finaaliin
Niklas Vettasella on aihetta olla tyytyväinen. Hyvä sijoitus maailmancupissa enteilee hyvää myös tulevissa aikuisten EM-kilpailuissa ja nuorten MM-kisoissa. Kuva: Jussi Laari.

Niinpä seuraavana tähtäimessä ovat Moskovassa järjestettävät aikuisten EM-kilpailut kesäkuun viimeisellä viikolla ja heinäkuun loppuun sijoittuvat nuorten alle 23-vuotiaiden MM-kilpailut Minskissä.
– Kisarupeama on ollut pitkä. Nyt keskitytään hetkeksi perusasioihin ennen EM-kilpailuja, Vettanen kertoo.
Nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin tavoitteet ovat korkealla.
– Lähden tavoittelemaan kultaa tai ainakin mitalia sieltä. Tällä hetkellä siellä on kaksi kaveria, jotka ovat edelläni siinä ikäluokassa.
Vettanen viittaa Unkarin Totka Sandoriin ja Saksan Max Lemkeen, joista molemmat ovat hankkineet itselleen olympiapaikan.
– Toivon, että he osallistuvat myös MM-kisoihin. Jos voitan kultaa, se ei johdu ainakaan siitä, että pahimmat vastustajat ovat poissa, Vettanen toivoo.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös