Vielä ehdit Kariahteen portaille kohottamaan kuntoasi

0
Liisa Niemelä ja Senni Kangasniemi osallistuivat porrasnousutapahtumaan yhdessä tuumin.

Porraspäivät on valtakunnallinen, erityisesti työyhteisöille suunnattu kampanja, joka järjestetään vuosittain marraskuussa.

Kampanjalla halutaan kiinnittää huomiota siihen, miten arkisilla valinnoilla työpäivän aikana voi vaikuttaa merkittävästi omaan terveyteen.

Portaiden nousemisella on kiistattomia terveysvaikutuksia.

– Porraskävely vahvistaa lihaksia, parantaa kestävyyttä ja vaikuttaa erityisesti reisi- ja pakaralihaksiin. Lisäksi porraskävely harjoittaa koordinaatiota ja tehostaa aivojen toimintaa, kaupungin liikunnanohjaajat Outi Munnukka ja Jarno Schutskoff muistuttavat.

Kampanjaa toteuttaa valtakunnallisesti Kunnossa kaiken ikää -ohjelma. Kangasalla teeman ympärillä järjestetään oma porrasnousutapahtuma 7. marraskuuta Kariahteen portailla Pikonkankaalla.

Tapahtuman järjestää kaupunki yhteistyökumppaneidensa Suoraman Apteekin ja Kangasalan Sanomien kanssa.

Tapahtuman ideana on aktivoida ihmisiä nousemaan portaita mahdollisimman paljon kello 14–17 välisenä aikana. Tapahtumaan voi osallistua työyhteisönä tai yksityishenkilönä.

Paikalliset yritykset ja yhteistyökumppanit kannustavat osallistujia porrasnousuihin ja lahjoittavat tapahtumaan arpajaisvoittoja.

– Tänä vuonna mukana on myös kaupungin ravitsemussuunnittelija Hilpi Linjama. Hän keskustelee porrasnousijoiden kanssa ja vinkkaa viisaisiin valintoihin, kertoo kaupungin hyvinvointikoorninaattori Maija Mäkinen.

Valtakunnallisen Porraspäivät-teemaviikon paikallinen tapahtuma Kangasalla torstaina 7.11. kello 14–17 Kariahteen portailla Pikonkankaalla (opastus Kangasalantien varresta).

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.