Vielä ehtii talkoolaiseksi suunnistustapahtumaan: Kangasala-Jukolaan tarvitaan nyt erityisesti kisakeskuksen rakentajia

0
Kangasala-Jukola tarvitsee 1600 vapaaehtoista talkoolaista.

Suunnistustapahtumaan on ilmoittautunut jo 1200 talkoolaista. Talkoolaisiksi on ilmoittautunut suuri joukko kangasalalaisia. Monista seuroista ja yhdistyksistä on tulossa porukka mukaan yhteiseen ponnistukseen.

 Tavoitteemme on saada mukaan yhteensä 1600 talkoolaista. Uskomme, että tavoite täyttyy. Päivittäin joukkoon ilmoittautuu 1020 uutta henkilöä. Mukaan mahtuu vielä, ja tehtäviä on tarjolla vielä kaikilla eri alueilla, sanoo talkoolaisvastaava Marja Molin.

Esimerkiksi kilpailuvaliokunnalta puuttuu vielä 120 talkoolaista, jotka opastavat kilpailijoita lähdössä ja vaihtoalueella. Tehtävät hoituvat pienen opastuksen jälkeen keneltä vain, eikä Jukolan muissakaan talkootehtävissä vaadita suunnistustaitoa.

Jukola-talkoita tehdään jo kiivaassa tahdissa, ja talkoolaisia tarvitaan mukaan jo ennen tapahtumaviikonloppua. Tällä hetkellä etsitään tekijöitä erityisesti kilpailukeskuksen rakentamiseen.

Nyt odotamme erityisesti sähköasentajia, putkimiehiä ja muita rakentajia. Kilpailukeskuksen rakentaminen alkaa toukokuun alussa. Töitä riittää kaikenlaisille vasaran ja poran käyttäjille. Tarvitsemme paikalle 1520 rakentajaa joka päivä, Molin sanoo.

Turvallisuusvaliokunta tarvitsee vielä parisenkymmentä järjestyksenvalvojaa lisää. Lisäksi liikenteenohjaukseen ja ensiapuun tarvitaan lisää vielä useita kymmeniä henkilöitä.

Lapsille on Jukolan tapahtumakeskuksessa avoinna Lasten Maailma, jonka toimipisteitä järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosasto ja Sahalahden Sinisudet. Mukaan tarvitaan kuitenkin ohjelmapisteistä huolehtivia, lasten kanssa viihtyviä talkoolaisia.

Tällä hetkellä kiihkein talkoourakka on menossa Kangasalan keskustassa tiukasti suljetuissa tiloissa: parin viikon ajan pussitetaan ja järjestetään kilpailukarttoja, jotka ovat kilpailijoille salaisuus aina metsään lähtöön asti.

Talkoolaisia koulutetaan kevään aikana tehtäviin yhden illan tai aamupäivän verran. Muitakin tiettyjä täsmäkoulutuksia järjestetään pienissä porukoissa. Järjestyksenvalvojakursseja on järjestetty kolme kertaa.

 Talkoolaisella on aina kaveri ja porukka. Kenenkään ei tarvitse toimia yksin. Yhdessä tehdään, toinen toistaan auttaen ja tukien. Parasta vapaaehtoistoiminnassa onkin upea yhteishenki ja fiilis toisten auttamisesta, sanoo Molin.

Talkoolaisella on mahdollisuus ottaa useampi työvuoro. Työvuoroissa on vuoropomo, joka opastaa ja huolehtii jokaisen talkoolaisen sisäänajosta tehtäviin.

Luvassa on elämys mukavassa seurassa, talkooruokailu, talkoolaispaita ja valinnan mukaan putkihuivi tai lippis. Tapahtumakeskus sijaitsee Heponiemessä, 13 kilometrin päässä Kangasalan keskustasta. Paikalle on bussikuljetus Kangasalan keskustasta ja Tampereen linja-auto- ja rautatieasemilta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.