Vielä huomenna saa olla taiteilija

0
Linnea Taivasmaa toi museoon muutamankin tenavan. Myös Matteo sai kokeilla sabluunatekniikkaa.

Lasten löytöretki -viikon harvinaisiin livetapahtumiin kuuluivat Kimmo Pyykkö -taidemuseon järjestämät Tenavatuokiot. Museolehtori Tiina Kuivalainen kierrätti tenavia, niin isompia kuin pienempiäkin läpi Jussi TwoSevenin näyttelyn ja lopuksi lapset pääsivät tekemään itse.

Tuokio on lapsille sopivan pituinen ja keveä tapa tutustua museoon ja taiteeseen.

Museossa ei ole työhuonetta, joten lapset maalasivat omia sabluunatöitään näyttelytilassa maalausten ympäröimänä.

– Kierroksen jälkeen tässä on hyvä hetki pysähtyä, miettiä näkemäänsä ja tutkia vielä tauluja, Kuivalainen pohtii.

Museolehtori Tiina Kuivalainen kertoo, että museon tämänhetkinen näyttely on avannut omatkin silmät tarkastelemaan graffititaidetta uusin silmin.

Sabluunat olivat käytössä siksi, että TwoSeven maalaa monet töittensä yksityiskohdat spraymaalilla ja sabluunoilla.

Kuivalaisesta on aina yhtä hienoa nähdä, kuinka lapset keskittyvät tekemiseen. Koronakauden jälkeen myös kohtaaminen on tärkeää.

– Tenavatuokiot, kuten perheiden muutkin tapahtumat, ovat meillä pääsääntöisesti maksuttomia. Lisäksi alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi näyttelyihin, Kuivalainen muistuttaa.

Elokuun 23. päivään asti esillä oleva näyttely kiinnostanee nuoria, sillä Jussi TwoSeven on katutaidetaustainen kuvataiteilija ja yksi nykyhetken tunnetuimmista suomalaisista muraalimaalauksia tekevistä taiteilijoista.

Tenavatuokio on lasten oma toiminnallinen opastushetki Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyyn. Tuokio järjestetään vielä huomenna perjantaina 3.7. kello 10.30 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Ei ennakkoilmoittautumista. Kesto 30–45 minuuttia.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.