Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Vielä on inhimillisiäkin yrityskauppoja

Pääkirjoitus - 29.7.2014 kello 7.07

Hoivakoti Villa Stenbergin omistajanvaihdos sisältää kaksi onnellista tarinaa. Hoivakodin aikanaan perustanut yrittäjä halusi työlleen itsensä kaltaisen jatkajan. Liiketoiminnan myyminen isoille valtakunnallisille tai kansainvälisille liikeyrityksille ei houkuttanut.

Yrittäjä odotti sopivan henkilön löytymistä kuin kuuta nousevaa. Odotus palkittiin. Villa Stenberg sai toimitusjohtajakseen kangasalalaisen naisyrittäjän.

Väistyvä johtajatar voi hyvillä mielin katsoa elämäntyönsä jatkuvan.

Toiminnan säilyminen paikallisissa käsissä oli entiselle omistajalle erittäin tärkeää. Myös työntekijät ovat kangasalalaisia, ja talossa käytetään paikallisia siivous-, pesula- ja ruokapalveluja.

Periaatteiden omaaminen ja niissä pysyminen on todella kunnioitettavaa. Tämä yrityskauppa on raikas tuulahdus ajassa, jossa tuntuu, että bulvaanit vievät työpaikat Suomesta, eikä lupauksilla ole mitään katetta.

Suomalaisuuden ja vieläpä paikallisuuden pitäminen periaatteena tuntuu yhtä isänmaalliselta kuin Jukka Kuoppamäen sininen taivas.

Uuden omistajan tarina puolestaan on hieno esimerkki siitä, kuinka ihminen voi ottaa työelämässään täysin uuden suunnan.

Aivan toisella taholla pitkän yrittäjäuran tehneen naisen mieli on vetänyt vanhushoidon alalle. Hän uskalsi ottaa riskin ja ryhtyä hallinnoimaan toimialaa, johon haluaa vaikuttaa.

On hienoa huomata, kuinka ihminen voi työurallaan saada ikään kuin uuden elämän.

Näitä tarinoita on onneksi vielä olemassa.

Onnellinen se, joka voi vaihtaa työpaikkaa, vielä onnellisempi se, joka työttömäksi jäätyään löytää jotain uutta tilalle.

Nykyaikana työpaikan omaaminen ylipäätään on jo suuri tyytyväisyyden aihe. On hienoa, jos paikan voi matkan varrella vaihtaa toiseen mieluisaan tai jopa mieluisampaan.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös