Vielä pitkä matka Lamminrahkan ratikkaan

0
Tulevaisuuden mahdolliset ratahaaraparit ja varikot. Kaavio: Raitiotien kehitysohjelman tilannekatsaus ja selvitystarpeet.

Elinympäristölautakunta käsitteli raitiotien kehitysohjelman tilannekatsausta. Ratikan kehittämisessä ovat mukana Tampere, Kangasala, Pirkkala ja Ylöjärvi.

Valtio tukee kaupunkiseudun kestävän liikenteen edellytyksiä, ja valtion ja kuntien väliseen sopimukseen on kirjattu, että Tampere ja Pirkkala käynnistävät hankesuunnitelman laatimisen vuoden 2021 aikana ja mahdollisesti toteuttamissuunnitelman laatimisen vuonna 2023 osuuksilla Tays–Koilliskeskus ja Tampereen linja-autoasema–Härmälä–Pirkkala.

Alustava arvio Tampereen raitiotien mahdollisesta laajenemisesta on Koilliskeskus–Pirkkala vuosina 2025–2028, Hiedanranta–Ylöjärvi vuosina 2029–2032, Koilliskeskus–Lamminrahka vuosina 2033–2036 ja Hatanpää–Vuores 2030-luvulla.

Raitiotietä ja lähijunaa kehitetään Tampereen kaupunkiseudun liikennejärjestelmän osina rinnakkain.

Raitiotien suunnitelmissa kaupunki sovittaa yhteen muun muassa maankäytön, liikenteen ja joukkoliikenteen kehittämistä. Raitiotietä suunnittelevilla kunnilla on lupa perääntyä hankkeesta, ottaa aikalisä tai toteuttaa hanketta vaiheittain minkä tahansa suunnitteluvaiheen jälkeen.

Lue myös: Valtuusto päätti raitiotien linjauksista Saarenmaalla ja Lamminrahkassa – tähtäimessä ei rakentaminen lähiaikoina.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.