Viesti vastustamattomasti kohti kirkkainta

0
Pettyneitä kangasalalaisilmeitä kolmannen finaalin jälkeen. Vasemmalta: Jaki Ellis, Daniela Öhman, Roosa Laakkonen, Tiiamari Sievänen ja Sonja Laitinen. Kuva: Jouni Valkeeniemi
LP Kangasala–LP Viesti 0–3 (15–25, 21–25, 15–25)
 
Salolaisen LP Viestin päävalmentajan Kari Raatikaisen puheet kuulostivat lauantaina turhalta uholta:
– Yleensä olemme kahden pelin viikonloppuina olleet parempia niissä jälkimmäisissä, mies totesi ja oli oikeassa.
Viestin kivenkovassa rutiinissa oli lauantaina nähtävissä rakoiluja. Joukkue kävi nukkumassa yön kotona Salossa ja kapteeni Kaisa Jokinen valitteli aikaisia herätyksiä. Keskittyminen rakoili ja virheitäkin syntyi.
Kaikesta edellä mainitusta huolimatta sunnuntaina Pitkäjärvellä nähtiin rutinoitunut ja – päävalmentajansa sanoin – finaalifiiliksillä pallotteleva Viesti. Ja taitavasti vieraat pallottelivatkin puhtaaseen 0–3-otteluvoittoon. Kangasalalaisille jäi lukuisista valonpilkahduksista huolimatta statistin rooli, siitä kertovat erälukematkin 15–25, 21–25, 15–25. Viestillä on mahdollisuus päättää kausi seitsemänteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen torstaina kotikentällään.
LP Kangasalan parhaana palkittu Tiiamari Sievänen sekä joukkueen päävalmentaja Tuomas Alatalo kuvailivat tuntemuksiaan kahdella eri sanalla, joista painokelpoisempi on Sieväsen ”harmittaa”.
– Me tiedämme, ja kaikki sen näkevät, että kun pelaamme omalla tasolla, voimme haastaa salolaiset tiukasti. Kun me notkahdamme, niin Viesti menee edelle ja me emme saa heitä enää kiinni, Sievänen totesi.
Virsi on siis sama kuin lauantain pelin jälkeen – LP Kangasalla on heikkoja hetkiä liikaa, jotta se voisi pärjätä viestin kaltaista taitavaa, kokenutta joukkuetta vastaan.
Viestin keskitorjuja ja joukkueensa paras pelaaja Laura Pihlajamäki ei pitänyt omiensa esitystä vielä täydellisenä, vaan antoi kunniaa LP Kangasalan taisteluilmeelle.
– Meilläkin tulee pitkiä virheputkia, joiden aikana alamme kiristelemään.  Voimme vielä parantaa, Pihlajamäki sanoi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.