Vihapuhetta ei ansaitse kukaan

0

Sanomalehdet eri puolilla Suomea julkaisivat viikko sitten tiistaina julkilausuman, jossa ne vastustivat voimakkaasti vihapuhetta.

Noin kahdeksankymmentä pää­toimittajaa vahvisti sanoman omalla allekirjoituksellaan.

Kangasalan Sanomat on saanut muutamalta lukijalta palautetta, miksi Sanomien pää­toimittajan nimeä ei löydy allekirjoittaneiden joukosta.

Hyväksyykö hän vihapuheen? lukijamme kysyy.

Kangasalla elettiin synkintä vihapuheen vaihetta vuonna 2015, kun maahan­muuttajat saapuivat Kaivantoon. Tuolloin tapahtui räikeitä ylilyöntejä, joissa uhattiin sanallisesti toisen ihmisen henkeä ja terveyttä.

Kangasalan Sanomat ja minä lehden pää­toimittajana otin tuolloin voimakkaasti kantaa, että tuollainen puhe ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen keskustelukulttuuriin.

Päätoimittajien kampanja toteutettiin pikavauhdilla. Sen vuoksi siitä jäi suuri määrä etenkin konsernien ulkopuolella toimivien itsenäisten lehtitalojen päätoimittajia pois.

Olisin ilman muuta ollut mukana, jos olisi kysytty. Samalla haluan kuitenkin alleviivata, että toimittajat eivät ole ainoa ammattiryhmä, jotka voivat työnsä takia joutua vihapuheen kohteiksi.

Nyt esillä olleet toimittajatapaukset ovat saaneet runsaasti julkisuutta. Isossa kuvassa on kuitenkin niin, että monet ammattiryhmät joutuvat arjessaan jatkuvasti täysin kohtuuttomaan ryöpytykseen.

Sellaisesta pitää päästä ehdottomasti eroon. Jokaisella on oikeus tehdä työtään rauhassa ja mitään pelkäämättä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.