Vihreä, mutta voittoisa – nyrkkeilijälupaus Eveliina Taimi iski EM-pronssia

1
Viime viikolla Suomeen palannut Eveliina Taimi on kilpailureissuun todella tyytyväinen. Maajoukkueen 11 ottelijasta hän oli ainoa, jolla oli muutakin kuin kokemusta kotiintuomisena.

Alkuvuosi oli sujunut hyvin. Eveliina Taimi, 17, oli saanut jo useamman ottelun, kaikki kansainvälisistä turnauksista. Elokuun alussa Tampereen Voimailuseuraa edustava nyrkkeilijä osallistui Balkan-turnaukseen Bulgariassa. Siellä Taimi sai kolme ottelua, voitti ne kaikki ja näin koko turnauksen.

– Siitä sai hyvää itseluottamusta EM-kisoja varten. Oli hyvä myös tutustua Bulgariaan, jossa myös EM-kisat pidettiin.

Ja totta tosiaan, nyt pikonkankaalaisen omakotitalon sohvalla istuu EM-pronssimitalisti. Viime viikolla Sofiasta palannut Taimi on kilpailureissuun todella tyytyväinen. Maajoukkueen 11 ottelijasta hän oli ainoa, jolla oli muutakin kuin kokemusta kotiintuomisena.

– Tosi hyvä fiilis, nämä olivat minun ensimmäiset isot arvokisani. Tiesin, että mitali on ihan realistinen tavoite, mutta kun se varmistui, niin olihan se ihan huikeaa.

Sarjassa 64 kiloa oli yhteensä 15 nyrkkeilijää. Arpa heitti Taimen toiselle kierrokselle. Se hieman harmitti, sillä menohaluja olisi ollut jo aiemmin.

Toisella kierroksella hän sai vastaansa latvialaisen Beatrise Rozentalen, jonka kanssa hän oli otellut kesäkuussa Latviassa järjestetyssä ottelutapahtumassa. Tuon ottelun Taimi voitti, mutta vastus ei ollut helppo.

– Tiesin etten voi lähteä takki auki ottelemaan, hän kuitenkin voitti ensimmäisen ottelunsa EM-kisoissa keskeytyksellä.

Vanhat konstit eivät enää purreet, ja ensimmäinen erä menikin hajaäänillä latvialaiselle. Kulmassa päätettiin vaihtaa taktiikkaa ja keskittyä omien hyökkäysten sijaan vastaiskuihin. Ne purivat seuraavissa erissä ja niinpä Taimi vei erittäin tiukan ottelun nimiinsä.

– Ottelu oli hyvin tasainen. Vastustaja jo tuuletteli tuomionjulistuksessa. Minä odotin rauhassa ja mietin, että toivottavasti tuomari nostaa minun käteni. Sitten minun käteni nostettiin ylös.

Semifinaalissa vastaan tuli hallitseva maailmanmestari Gemma Paige Richardson Englannista. Taktiikkaa pohdittiin yhdessä valmentajien kanssa ja päädyttiin jälleen hakemaan hyviä vastaiskuja.

– Eglantilainen tuli niin vahvasti päälle, ettei taktiikka purrut. Mutta en usko, että muukaan olisi auttanut. Hän oli hyvä ja voitti Euroopan mestaruuden. Jos on hävittävä, niin mieluiten sitten sarjan voittajalle.

Jo osallistuminen EM-kisoihin oli upea tilaisuus, josta oppia tuli myös otteluja seuratessa. Pronssi tietenkin oli matkalla makoisinta, varsinkin kun bulgarialainen keittiö ei makuhermoja kutitellut.

Kakkukahveja ei mitalin kunniaksi ole vielä nautittu, mutta ajankohtaan sopivasti mitaliomenapiirakkaa on jo ehditty perhepiirissä nauttia. Kukkiakin on kotiin tulvinut.

– Olihan se hienoa, kun nyrkkeilyliiton ja seuran puolesta oltiin kukkien kanssa lentokentällä vastassa.

1 kommentti

  1. Onnittelut Evelle!
    EM-kisoissa oli mukana myös kaksi muuta kangasalalaista, Pihla Kaivo-oja ja Aksa Mäkelä.
    Pihla (48 kg) kävi tasaisen kamppailun Bulgarian Melek Zakifovaa vastaan, mutta hävisi 4-1 hajaäänipäätöksellä. Aksa (69 kg) voitti ensimmäisen ottelunsa Unkarin Wilson Nagya vastaan 4-1, mutta toisessa ottelussa Turkin Topal Duhan vei voiton samoin lukemin.
    Kannattaa mainita myös valmentajat, EM-kisoissakin mukana ollut TVS:n päävalmentaja Askar Sarsenbayev ja tyttöjä valmentava Maarit Teuronen. Ilman heitä nuoret eivät olisi edenneet näin pitkälle nyrkkeilyharrastuksessaan.
    Menestystä jatkossakin kaikille kolmelle!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.