Vihreät rynnivät voittoon Kangasalla

0
Hymy oli herkässä Kangasalan vihreiden vaalivalvojaisissa sunnuntai-iltana. Tuloslaskennan etenemistä kohti selkeää vaalivoittoa seurasivat Pasi Hakkio (vas), puheenjohtaja Stiina Lahikainen, Eija Eskola ja Hannu Eskola.

Vihreä Liitto oli kuntavaalien kiistaton voittaja Kangasalla. Puolueen paikkaluku valtuustossa nousee kolmesta seitsemään, mikä on yllätys viime aikojen nousuennusteista huolimatta.

Kangasalan paikallisjärjestön puheenjohtaja Stiina Lahikainen osasi odottaa vahvaa kannatusta. Tästä on ollut ennusmerkkejä valtakunnallisesti, ja asemia vahvisti onnistunut ehdokashankinta.

– Myös sijainti lähellä Tamperetta vei meitä nyt eteenpäin. Vihreiden menestys suurissa kaupungeissa vaikuttaa samaan suuntaan myös lähikunnissa.

– Vihreät ovat yleensä vahvasti liikkeellä varsinaisena vaalipäivänä. Tällä kertaa sää suosi meitä, ja väki liikkui hyvin äänestyspaikoille.

Vihreiden nousu paikallisesti kahden pienimmän puolueen joukosta keskikastiin tuo muutoksen voimasuhteisiin ja päätöksentekoon. Lahikaisen mielestä tärkeintä on, että puolue saa paikan kunnanhallituksessa.

– Olisin toivonut vieläkin enemmän kiilaa kokoomuksen ja demareiden ylivalta-asemaan. Joka tapauksessa meidän äänemme kuuluu jatkossa selvästi paremmin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.