Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Vihreät rynnivät voittoon Kangasalla

Vihreä Liitto oli kuntavaalien kiistaton voittaja Kangasalla. Puolueen paikkaluku valtuustossa nousee kolmesta seitsemään, mikä on yllätys viime aikojen nousuennusteista huolimatta.

Uutiset - 9.4.2017 kello 23.25
Juha Jäntti
Vihreät rynnivät voittoon Kangasalla
Hymy oli herkässä Kangasalan vihreiden vaalivalvojaisissa sunnuntai-iltana. Tuloslaskennan etenemistä kohti selkeää vaalivoittoa seurasivat Pasi Hakkio (vas), puheenjohtaja Stiina Lahikainen, Eija Eskola ja Hannu Eskola.

Kangasalan paikallisjärjestön puheenjohtaja Stiina Lahikainen osasi odottaa vahvaa kannatusta. Tästä on ollut ennusmerkkejä valtakunnallisesti, ja asemia vahvisti onnistunut ehdokashankinta.

– Myös sijainti lähellä Tamperetta vei meitä nyt eteenpäin. Vihreiden menestys suurissa kaupungeissa vaikuttaa samaan suuntaan myös lähikunnissa.

– Vihreät ovat yleensä vahvasti liikkeellä varsinaisena vaalipäivänä. Tällä kertaa sää suosi meitä, ja väki liikkui hyvin äänestyspaikoille.

Vihreiden nousu paikallisesti kahden pienimmän puolueen joukosta keskikastiin tuo muutoksen voimasuhteisiin ja päätöksentekoon. Lahikaisen mielestä tärkeintä on, että puolue saa paikan kunnanhallituksessa.

– Olisin toivonut vieläkin enemmän kiilaa kokoomuksen ja demareiden ylivalta-asemaan. Joka tapauksessa meidän äänemme kuuluu jatkossa selvästi paremmin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös