Viikonloppuna syttyvät kynttilät poisnukkuneiden muistoksi – Läsnäolo-tapahtumassa pääsee juttusille seurakunnan työntekijän kanssa.

0
Kynttilät syttyivät myös vuonna 2017 pyhäinpäivänä Kangasalan kirkossa. Kynttilä sytytettiin vuoden aikana kuolleille seurakuntalaisille. Kuva: Mirja-Leena Hirvonen
Kynttilät syttyivät myös vuonna 2017 pyhäinpäivänä Kangasalan kirkossa. Kynttilä sytytettiin vuoden aikana kuolleille seurakuntalaisille. Kuva: Mirja-Leena Hirvonen

Kangasalan seurakunta järjestää ensi lauantaina, pyhäinpäivänä, Läsnäolo-tapahtuman Huutijärven hautausmaan kappelilla.

Kappelin ovet ovat avoinna, ja tarjolla on hiljaista musiikkia, lämmintä mehua ja hiljentymistä. Tapahtumassa voi myös keskustella seurakunnan työntekijöiden kanssa.

– Hautausmaalle tulee ihmisiä, joiden omainen on hiljattain kuollut tai joiden suru nousee muuten pintaan. Toisilla on tarve jutella. Olemme siellä heitä varten. Kohtaamme ihmisiä, ja lisäksi on mahdollisuus lyhyisiin sielunhoitokeskusteluihin, kertoo kappalainen Auni Kaipia Kangasalan seurakunnasta.

Paikalla on muun muassa seurakuntapuutarhuri, jonka kanssa voi jutella hautausmaan asioista. Kappeliin voi tulla hiljentymään, kuuntelemaan musiikkia, olemaan omien ajatustensa kanssa.

–  Se on hyvä hetki rauhoittumiselle, Kaipia sanoo.

Kappeliin tehdään rukousalttari, joka voi auttaa hiljentymisessä.

Kappelissa on myös nähtävillä ekologisia kynttilä- ja lyhtyvaihtoehtoja. Muovisia kuoria on edelleen paljon, ja on hyvä, jos niiden tilalle mietittäisiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Ja jos tulitikut unohtuvat kotiin, ei huolta. Niitä on kappelilla jaossa.

Pyhäinpäivänä luetaan Kangasalan kirkoissa niiden vuoden aikana kuolleiden seurakuntalaisten nimet, joiden omaisilta on saatu lupa.

Jokaiselle sytytetään myös kynttilä. Tilaisuuksiin toivotaan mukaan kuolleitten omaisia.

Kuhmalahdella vainajien muistamisen jumalanpalvelus on pyhäinpäivänä lauantaina Kuhmalahden kirkossa kello 10.

Kangasalan ja Sahalahden kirkoissa tilaisuus on lauantaina kello 18.

Kuhmalahdella luetaan Kuhmalahdelle haudattujen seurakuntalaisten nimet, Sahalahdella puolestaan Sahalahdelle haudattujen seurakuntalaisten nimet. Kangasalan kirkossa luetaan kaikkien koko seurakunnan alueella vuoden aikana kuolleiden seurakuntalaisten nimet.

Vehkajärven kirkossa luetaan kuolleiden nimiä sunnuntaina.

Sunnuntaina 3. marrakuuta kello 17 järjestetään Kangasalan kirkossa pyhäinpäivän tunnelmissa konsertti Syvyydestä minä huudan Sinua – Musiikkia kahdelle sellolle. Esiintyjinä ovat Ulla-Riikka Kuisma, sello ja Jukka Heroja, sello ja urut. Konsertissa kuullaan muun muassa J. S. Bachin sävellyksiä.

Läsnäolo-tapahtuma lauantaina 2.11. kello 13–17 Huutijärven hautausmaan kappelilla.

Sunnuntaina 3.11. kello 17 Kangasalan kirkossa pyhäinpäivän tunnelmissa konsertti Syvyydestä minä huudan Sinua – Musiikkia kahdelle sellolle.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.