Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Viileä sää hillinnyt ilkivaltaa luonnossa

Kesäkauden säiden vaihtelevuus ja viileys on osaltaan hillinnyt ulkoilualueilla tapahtuvaa ilkivaltaa ja roskaamista. Ainakin Lihasulan Säätiön metsäalueilla alkukesä on ollut aiempia vuosia rauhallisempi. 

Uutiset - 22.7.2017 kello 13.00
Juha Jäntti
Viileä sää hillinnyt ilkivaltaa luonnossa
Virkistysalueet ovat saaneet olla tänä kesänä melko rauhassa ilkivallantekijöiltä. Katajajärven laavulla oli käyty kaatamassa puita toukokuun lopulla. Kuva: Tarja Nieminen

Säätiön suurimpana huolenaiheena on ollut Heramaanjärven tienoo. Se on helposti saavutettavissa, minkä vuoksi alueella liikkuu kesäaikaan paljon nuorisoa. Lammelle vievä tie on nykyisin suljettu puomilla, mutta se on helppo ohittaa mopoilla ja moottoripyörillä. 

– Aiempina kesinä järven rantamilla on poltettu runsaasti nuotioita, ja kävijät ovat myös roskanneet paikkoja melkoisesti. Tulen käsittely on tienoolla kaikkein vaarallisin asia. Jos täällä syttyy metsäpalo, se voi levitä lyhyessä ajassa kartanon pihapiiriin asti, Lihasulan kartanon tilanhoitajana toimiva agronomi Matti Koivisto kertoo. 

– Kaikki kävijät ovat tervetulleita nauttimaan siitä luontoympäristöstä, joka täällä on tarjolla. Mutta nuotioiden tekoa ja roskaamista me emme hyväksy.

Lue lisää luontoalueiden kuulumisista 19.7.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

(0, 0, 0); font-family: -webkit-standard;"> 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös