Viileä sää hillinnyt ilkivaltaa luonnossa

0
Virkistysalueet ovat saaneet olla tänä kesänä melko rauhassa ilkivallantekijöiltä. Katajajärven laavulla oli käyty kaatamassa puita toukokuun lopulla. Kuva: Tarja Nieminen

Kesäkauden säiden vaihtelevuus ja viileys on osaltaan hillinnyt ulkoilualueilla tapahtuvaa ilkivaltaa ja roskaamista. Ainakin Lihasulan Säätiön metsäalueilla alkukesä on ollut aiempia vuosia rauhallisempi. 

Säätiön suurimpana huolenaiheena on ollut Heramaanjärven tienoo. Se on helposti saavutettavissa, minkä vuoksi alueella liikkuu kesäaikaan paljon nuorisoa. Lammelle vievä tie on nykyisin suljettu puomilla, mutta se on helppo ohittaa mopoilla ja moottoripyörillä. 

– Aiempina kesinä järven rantamilla on poltettu runsaasti nuotioita, ja kävijät ovat myös roskanneet paikkoja melkoisesti. Tulen käsittely on tienoolla kaikkein vaarallisin asia. Jos täällä syttyy metsäpalo, se voi levitä lyhyessä ajassa kartanon pihapiiriin asti, Lihasulan kartanon tilanhoitajana toimiva agronomi Matti Koivisto kertoo. 

– Kaikki kävijät ovat tervetulleita nauttimaan siitä luontoympäristöstä, joka täällä on tarjolla. Mutta nuotioiden tekoa ja roskaamista me emme hyväksy.

Lue lisää luontoalueiden kuulumisista 19.7.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.