Viime vuoden notkahdus jäämässä taakse: Kuohussa ennätyksellinen syyskuu

1

Kangasalan uimahalli ylsi syyskuussa ennätykselliseen kävijämäärään. Kuohussa kävi syyskuun aikana 21 348 asiakasta, mikä on uimahallin historian korkein syyskuun asiakasmäärä.

Uimahalliyhtiön toimitusjohaja Reija Kolehmainen kertoo, että asiakasmäärät ovat lähteneet muutoinkin hyvään nousuun vuoden 2018 jälkeen. Esimerkiksi syyslomaviikko oli hallilla vilkas.

– Helmikuussa 2018 kävijöissä tapahtui notkahdus pysäköintialueen jäädessä rakennushankkeiden alle. Viime vuoden kävijämäärä jäikin vajaaseen 187 000, kun se edellisvuonna oli reilut 204 000, Kolehmainen sanoo.

Nyt Kuohussa ollaan optimistisia kävijämäärien kasvun suhteen parkkihallin ja keskustan muiden rakennushankkeiden valmistuessa.

– Pyrimme kuuntelemaan asiakkaiden toiveita tarkalla korvalla, Kolehmainen kertoo.

Hän sanoo, että ohjatun toimintaa on lisätty ja monipuolistettu sekä keskiviikkojen aukioloaikoja pidennetty palautteiden perusteella.

Tällä hetkellä Pirkanmaalla on remontissa ainakin Hervannan uimahalli ja Nokian Eden. Hervannan hallin arvioidaan avaavan ovensa vasta vuoden 2020 lopulla. Edenin remontti valmistuu suunnitelmien mukaan ensi vuoden alkupuolella.

Kolehmainen ei osaa sanoa, onko remonteilla ollut vaikutusta Kuohun kävijämääriin.

– Hervannan halli meni kiinni käsittääkseni toukokuussa, eli sen osalta ei ainakaan heti näkynyt mitään meidän asiakasmäärissä. Edenin osalta olen kuullut, että Nokian uimahallin kävijämäärät ovat nousseet. En tiedä, onko osa asiakkaista tullut myös Kuohuun.

1 kommentti

  1. Siis toimitusjohtajan mielestä uimahallin tappiot johtuivat kaupungin huonosta suunnittelusta. Ensin uimahallin parkkipaikalle rakennettiin asuintalo, sitten parkkitalo. Notkahdus oli 17000 asiakasta vuodessa. Jos verrataan lehdissä olleisiin aikaisempien vuosien lukuihin, notkahdus oli paljon suurempi. Aikuisten hinnoilla laskettuna 25000 asiakkaan puuttuminen tarkoittaa 200000€ lovea kaupungin kassaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.