Koti Pääuutiset Viimeinen lenkki Valko-Venäjältä: LP Kangasalan liigajoukkue on valmis sentteri Julia Miniukin hankinnan...

Viimeinen lenkki Valko-Venäjältä: LP Kangasalan liigajoukkue on valmis sentteri Julia Miniukin hankinnan jälkeen

0
Julia Miniuk sai arvokasta oppia maailman huipulta jo viime kaudella pelatessaan italialaisessa pääsarjajoukkueessa Bresciassa.
Julia Miniuk sai arvokasta oppia maailman huipulta jo viime kaudella pelatessaan italialaisessa pääsarjajoukkueessa Bresciassa.

LP Kangasalan joukkue on valmis tulevan kauden liigapeleihin. Kahdestoista ja samalla viimeinen lenkki löytyi Valko-Venäjältä. Ulottuvalta sentteriltä Julia Miniukilta löytyy potentiaalia kansainvälisiin huippuympyröihin asti.

Kovaan maajoukkueryhmään kuuluvalla Miniukilla on mittaa 190 senttiä ja ikää 19 vuotta. Hän sai arvokasta oppia maailman huipulta jo viime kaudella pelatessaan italialaisessa pääsarjajoukkueessa Bresciassa.

– Se oli nuorelle pelaajalle arvokas oppivuosi. Nyt Julia hakee Kangasalta hyviä treenejä ja paljon vastuuta. Sen jälkeen hänellä on kaikki saumat täyttää korkeat tavoitteensa, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen vakuutti.

Valkovenäläinen on vahva sekä torjujana että hyökkääjänä ja tuo näin merkittävää lisävoimaa Kangas­alan keskiverkolle. Miniukin taso kävi ilmi kesän Kultaisessa liigassa, kun Suomi Valko-Venäjä löi Suomen kahteen otteeseen 3–0. Miniuk pelasi koko ottelun Minskissä ja kävi kentällä myös Hämeenlinnassa.

– Ei ihme, ettei Julia pääse avaukseen vielä jokaisessa ottelussa. Keskiosasto on yksi Valko-Venäjän suurimmista vahvuuksista. Se voi kantaa joukkueen EM-kisoissa puolivälieriin asti, Keränen arveli.

Tuore hankinta saadaan Kangas­alle syyskuun alussa päättyvän EM-turnauksen jälkeen, samoin kuin Suomea edustavat Tiiamari Sievänen ja Roosa Laakkonen.

– Alku pitää ottaa rauhallisesti, koska maajoukkuepelaajia on kuormitettu melkoisesti kesän mittaan. Pitää varoa, ettei tämä iske takaisin väsymyksenä talven mittaan, Keränen suunnitteli.

Kangasalan hollantilaispassari Rochelle Wopereis saapui Suomeen tiistaina. Amerikkalaislaituri Mary-Kate Marshall tulee sunnuntaina.

– Meillä on hyvä joukkue kasassa. Edellisvuosien perusteella sillä voi lähteä taistelemaan liigan kärkipaikoista. Mutta katsotaan nyt, minkälaisia vahvistuksia kilpailijat hankkivat vielä.

Kangasalan liigaurakka alkaa 25. syyskuuta kotiottelulla LP-Vampulaa vastaan. Valmistautumiskausi sisältää kaksi harjoitusottelua Oriveden Ponnistusta vastaan sekä Salon kansainvälisen turnauksen 14.–15. syyskuuta. Turnauksen muut osanottajat ovat LP Viesti, Hämeenlinna, LP-Vampula sekä ruotsalaiset Örebro ja Sollentuna.

Ensimmäinen harjoitusottelu OrPoa vastaan pelataan 6. syyskuuta Orivedellä ja toinen 11. syyskuuta Pitkäjärvellä.

LP Kangasalan joukkue 2019–20
Passarit: Emmi Jalonen, Rochelle Wopereis (Hollanti).
Yleispelaajat: Ronja Heikkiniemi, Jemina Jäärni, Mary-Kate Marshall (USA), Jutta Riikonen.
Keskitorjujat: Roosa Laakkonen, Julia Miniuk (Valko-Venäjä), Taija Tikka.
Hakkuri: Jooa Hänninen.
Liberot: Emma Mutka, Tiiamari Sievänen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän