Viisas myöntää aina virheensä

0

Valtuustossa kuultiin kunnanjohtajan ja usean valtuutetun suusta, että kaupunkiasiasta olisi pitänyt keskustella enemmän kuntalaisten kanssa.

Olisi pitänyt järjestää vähintään yksi kuulemistilaisuus, johon kuntalaiset olisivat saaneet tulla kertomaan ajatuksiaan asiasta.

On reilua sanoa ääneen, että on tehty virhe. Tästä pisteet kaikille asianosaisille, ja varsinkin niille, jotka aidosti osaavat ottaa virheestä opikseen.

Kunnanjohtaja lupasi jo, että osallistamisen filosofia tulee näkymään muun muassa tekeillä olevassa Kangasalan uudessa strategiassa.

Jäämme odottamaan, millä keinoin se toteutetaan. Kunnalla on jo nyt monia sähköisiä palautekanavia käytössään.

Niitäkin tarvitaan, mutta yhtälailla tärkeää on kohdata kuntalaisia myös kasvokkain. Palautteen saaminen suoraan ei ole helppoa, mutta useimmiten se on kuitenkin kaikkein parasta palautetta.

Adressiaktiivit tekivät arvokkaan työn tuodessaan asian uudelleen keskusteltavaksi. Prosessi oli tarpeen, vaikka lain mukaan asiassa ei ollutkaan epäselvyyttä. Valtuustolla oli oikeus päättää asiasta helmikuussa.

Nyt asia on lopullisesti maalissa, ja vuoden alusta lähtien voimme alkaa kutsua itseämme iloisesti kaupunkilaisiksi. Mikä kaikki muuttuu? Sitä voimme arvioida muutaman vuoden päästä.

Kangasalan Sanomat, joka on ilmestynyt tässä pitäjässä pian sata vuotta, ei ainakaan muutu uuden nimityksen myötä kaupunkilehdeksi. Olemme edelleen Kangasalan kaupungissa ilmestyvä tilattava paikallislehti.

Nyt ei kannata katsoa enää peruutuspeiliin. Edustuksellinen demokratia on toiminut ja valtuutetut ovat tehneet työnsä – sitä vartenhan me olemme heidät sinne äänestäneet.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.