Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Tarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittääTarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää

Ville Putilalle kansainvälistä taitoluistelumenestystä

Taitoluistelija Ville Putilan luistelukausi on tuonut neljästä kansallisesta kisasta oman luokan kulta- ja hopeatiloja. Kangasalalaisluistelija pääsi kovaan vireeseen myös kansainvälisillä jäillä. Hän nappasi sarjoistaan kultaa Itävallan ja Skotlannin kilpailuissa. – Olen kauteeni tyytyväinen, sillä kansainväliset kisat menivät hyvin, Putila kertoo. Ulkomaille nuorukaisen veti halu kisata mitaleista muiden kanssa. Tavoitteena oli kulta.

Urheilu-uutiset - 29.4.2015 kello 9.09
Mika Säpyskä
Ville Putilalle kansainvälistä taitoluistelumenestystä
Ville Putila voitti kultaa Skotlannissa niin pakollisessa ohjelmassa kuin vapaaohjelmassakin. Kuvassa käynnissä pakollinen ohjelma.

Kummassakin kisassa Putilan ohjelma sujui Metallican Peacen tahtiin Apocalyptican soittamana.
Itävallan Wienin kilpailu, 9. International Specials for Figure Skating in Vienna, luisteltiin Itävallan Wienissä 27.–29.3. ja toinen kilpailu, Inclusive Skating Glasgow 2015, pidettiin Iso-Britannian Glasgowissa 10.–12.4.
Itävallan kilpailu oli tarkoitettu vain kehitysvammaisille luistelijoille, ja urheilijoita oli mukana kuudesta eri maasta yhteensä 31.
Skotlannin kisassa mukana oli kehitysvammaisten lisäksi muitakin vammaisurheilijoita.
Kisassa käytettiin taitoluistelun ISU-arviointia sekä luokittelua vamman mukaan, josta saatiin kullekin kilpailijalle korjauskerroin. Luistelijat luokiteltiin ensin etukäteislääkärilausuntojen ja kisoissa pidetyn tarkastuksen perusteella.
Putila ja neljä muuta suomalaista osallistuivat taitoluistelun yksinluisteluun, johon otti osaa kaikkiaan 45 luistelijaa.
Yksinluistelussa pakollinen ohjelma ja vapaaohjelma olivat omia kilpailujaan.
Putila otti kultaa kummassakin ohjelmassa.
– Ulkomaan kisat jännittävät kotimaan kisoja enemmän, koska mukana on enemmän kilpailijoita. Matkan lähestyessä kisajännitys nousee, mutta matkustaminen on jo ennestään tuttua. On kiva lähteä matkaan ja päästä ulkomaille, luistelija kiteyttää kisakokemuksensa.

Putila uskoo, että vuosien uurastus näkyy menestyksenä. Harjoituksia on tänäkin kautena ollut kolme kertaa viikossa. Tällä hetkellä Putila kilpailee tasolla kaksi. Tulevaisuudessa hänellä voisi olla mahdollista päästä tasolle 3.
Tavoitteet ovat korkealla ja niiden eteen Putila tekee töitä.
– Kilpailuohjelmaa pyritään tekemään koko ajan paremmaksi.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös