Vilpeilän koulun kyläorkesterissa pääsevät musisoimaan kaikenikäiset – opettajana toimii sahalahtelaistaustainen Lasse Heikkilä

1
Älä jätä soitintasi pölyttymään. Säveltäjä Lasse Heikkilän johdolla Vilpeilän koululla aloittaa uusi kyläorkesteri. Kuva: Jouni Valkeeniemi


Yhdessä soittaminen tekee hyvää aivoille ja mielelle. Musisointia pääsee harrastamaan Pirkanmaan musiikkiopiston kyläorkesterissa, joka alkaa kokoontua Vilpeilän kyläkoululla Sahalahdella helmikuun alussa.

Orkesteriin voivat liittyä kaikenikäiset matalalla kynnyksellä. Nuotinlukutaidon perusteiden tunteminen helpottaa alkuun pääsyä, mutta mukaan voi lähteä myös korvakuulolta.

Ohjelmisto muotoutuu soittajien toiveiden, soitinten ja esiintymistilaisuuksien mukaan.

Opettajana ja kapellimestarina toimii musiikin maisteri, säveltäjä Lasse Heikkilä. Tampereella asuvan Heikkilän omat juuret ovat Sahalahdella. Lukkarinrakkaus Vilpeilän kouluun sytytti idean kyläorkesterin perustamisesta.

– Kyläbändiin voi liittyä kauempaakin, Sahalahtea, Kangasalaa ja Kaakkois-Pirkanmaata myöten. Kyläbändiksi sen tekee asenne, se on reipasta menoa maalla, omaksi ja muiden iloksi, Heikkilä kertoo.

Yhteissoiton lisäksi on mahdollista saada pienryhmäopetusta tai yksityistunteja bändisoitinten soittamisessa, vapaassa säestyksessä, sävellyksessä ja musiikin hahmottamisessa.

Kyläorkesteri on oiva tilaisuus Tampereen itäpuolen soiton harrastajille.

– Kyseessä on Pirkanmaan musiikkiopiston historian ensimmäinen kyläorkesteri, opiston rehtori Jouni Auramo sanoo.

Koronarajoitusten vuoksi orkesterin kokoontumisten aloitus siirtyi helmikuun alkuun. Siksi myös ilmoittautumisaikaa on 15. tammikuuta asti.

Ilmoittauminen onnistuu Pirkanmaan musiikkiopiston sivuilla.

1 kommentti

  1. Palautteeni kohde oli Alfa tv. n yhteislaulutilaisuuksille….. ♥️ Mutta mitähän hyvää poikii vielä Sahalahden Vilpelä-projekti. Menestystä hankkeelle♥️

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.