Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Virkamiehet kerrankin tyytyväisiä

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 17.6.2016 kello 8.00

Valtuusto hyväksyi maanantaina kunnan viime vuoden tilinpäätöksen. Talousjohtaja Seppo Saarinen lateli puhujapöntöstä jo tutuksi tulleita lukemia.
Talousarvioon nähden tilinpäätös oli peräti 11 miljoonaa euroa parempi. Tilinpäätös osoitti 5,7 miljoonan ylijäämää.
Saarisen mukaan on historiallista, että kunnan poistot olivat edellisvuotta pienemmät. Tällaista ei kuulemma ole tapahtunut koskaan hänen työuransa aikana.
Saarisen mielestä on mahtavaa, että kunnan toiminnallinen tuloslaskelma oli  plussalla.
Tämä kirjanpidon termi tarkoittaa sitä, että normaalit toimintatuotot ovat riittäneet kattamaan menot ja poistot.

Osin hyvä tulos saatiin aikaiseksi verotulojen yllättävän hyvällä kasvulla. Tässäkin kohdassa talousjohtaja pääsi röyhistämään rintaansa ja toteamaan, että verotulojen kehitys oli seutukunnan parasta.
Valtuutettu Nina-Carita Säpyskä (vihr) puki sanoiksi ajatuksen, jota monet muutkin samassa salissa varmasti ajattelivat: Saarisen Sepon suusta ei ole tavallisesti kuultu noin mahtipontisia sanoja, vaikka hän Pohjanmaalta onkin kotoisin.

Vaikka kunnanmiehet nyt olivatkin tyytyväisiä, valtuustosta nousi jo esille kysymys, onko kunta alkanut säästää itseään hengiltä.
Kysymys on hyvä ja tullut varmasti monen tavallisenkin kuntalaisen mieleen. Kunnasta kieltämättä tulee erilaisia tehostamisuutisia jatkuvalla syötöllä.
Asia on kaksiteräinen miekka. Velkaantumisen kierre on ollut ehdottoman tärkeää katkaista, ja nyt kunta on siihen kyennyt.
Siitä kymmenen pistettä vahvalle virkamiesjohdolle, joka on lähtenyt pelottomasti uudistamaan organisaatiota.
Kyyti ei saisi kuitenkaan olla liian kylmää. Henkilöstöpolitiikka nousee tässä tärkeään rooliin, ja nyt ainakin kirjanpitäjät ja palkanlaskijat viestivät, ettei yhteistyö ole ollut mutkatonta.
Toinen näkökulma on yhteiskunnan heikoimmista huolehtiminen. Meidän työtätekevien selkänahasta voi nipistää enemmän kuin lasten, vanhusten, sairaiden ja työttömien.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös