Koti Pääkirjoitus Visionäärit investoivat juuri nyt

  Visionäärit investoivat juuri nyt

  0

  Suomen talous kyntää tällä hetkellä hyvin kivistä sarkaa. Tunnuslukujen valossa Suomi on lamassa, eikä nopeaa nousua ole edessä.

  Kangasalla ei suju sen paremmin. Kunnassa oli kesän alussa yli 1500 työtöntä, mikä on prosentteina ilmaistuna 10,5. Työttömyys on kasvanut viimeisen vuoden aikana 11 prosenttiyksikköä.

  Pirkanmaan mittakaavassa Kangasalan työttömyysluvut eivät ole tosin edes huonoimmasta päästä.

  Huolestuttavaa on kuitenkin se, että tuossa joukossa on 627 yli vuoden työttömänä ollutta. Kokemus on osoittanut, että työttömyys muuttuu vaikeammaksi, kun työttömyysjaksoa on kulunut yli vuoden.

   

  Työttömyys ja siitä johtuva yksityisten ihmisten ahdinko, yritysten heikko työtilanne ja kunnan alati lisääntyvät säästöuutiset ovat jokapäiväistä kauraa muun muassa lehdistön uutisvirrassa.

  Sen vuoksi tuossa viereisellä sivulla oleva Asoman laajentumisesta kertova uutinen piristää kummasti.

  Asoman toimitusjohtaja Pekka Soininen toteaa, että yrityksen pitää satsata silloin, kun talous sukeltaa. Nousukaudella siihen ei ole enää aikaa.

  Asomalla uskotaan tulevaisuuteen ja uskalletaan rohkeasti satsata siihen, vaikka viime aikojen ennusmerkit eivät ole olleet yksinomaan positiivisia.

  Nyt sielläkin näkyy jo kirkastuavaa. Viimeviikkoina tarjouksien laatijalla on tavallista enemmän kiirettä.

   

  Yritykset luovat monin tavoin hyvinvointia tässä maassa. Ne pitävät yritysten omistajat leivässä ja tarjoavat työpaikkoja toisille ihmisille. Siksi ei ole merkityksetöntä, miten yritysten asioihin suhtaudutaan esimerkiksi kuntatasolla.

  Edellisessä Kangasalan kunnanvaltuuston kokouksessa todettiin, että kunnan tonttipolitiikkaa pyritään jouhevoittamaan ja nopeuttamaan, yritysten tarpeisiin paremmin vastaavaksi.

  Se on hyvä suuntaus. Sen jälkeen saamme ehkä lukea useamminkin kunnalle osoitettuja kiitoksia myös tämän lehden sivuilta.

  Asomalaiset niitä jo lähettivät tässä lehdessä – tulevaisuudessa toivottavasti entistä useammalla yrityksellä on syytä tyytyväisyyteen tältä osin sekä muutenkin hyviä uutisia toimintansa suhteen.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän