Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Tarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittääTarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää

Voittofiilis haettava vaikeimman kautta

Lauantai-illan ottelusta Pieksämäki Volleyta vastaan tuli LP Kangasalle juuri niin vaikea, kuin Ukrainan reissun jälkimainingeissa saattoi odottaa.

Urheilu-uutiset - 22.12.2015 kello 8.24
Katja Sirviö
Voittofiilis haettava vaikeimman kautta
LP:n amerikkalaispelaajat Shelby Dalton (vas.) ja Alison Mayfield nimettiin marraskuun tähdistökenttään naisten liigassa. Heille ojennettiin kunniakirjat lauantain Pieksämäki-ottelussa.

Sarjataulukon sijoituksen perusteella selvästi heikompi pieksämäkeläisjoukkue laittoi kahdessa ensimmäisessä erässä emännille kampoihin, mutta kolmannen erän hurja pisteputki käänsi ottelun lopullisesti kangasalalaisille.
– Tiesimme, että otteluun on vaikea lähteä. Ensimmäisessä erässä kenelläkään ei onnistunut mikään ja fiilis piti hakea vaikeamman kautta. Ukraina painoi vielä päässä, ei niinkään jaloissa, totesi LP:n paras kotimainen pelaaja Roosa Laakkonen ottelun jälkeen.

Ensimmäisen erän alku antoi odottaa, että LP Kangasala rallattelisi vaikeinkin fiiliksin otteluvoittoon suoraan kolmessa erässä. Se repi heti kättelyssä viiden pisteen kaulan vieraisiin ja tilanteessa 10–5 pieksämäkeläiset olivat käyttäneet molemmat aikalisänsä.
Eliise Hollaksen ässä-syöttö toi vieraat kuitenkin jo pisteen päähän, eikä tarvittu kuin muutama kotijoukkueen tekemä virhe, kun vieraat harppoivat pisteissä rinnalle ja ohi.
Neljän pisteen kaula ei kuitenkaan riittänyt, vaan LP onnistui toisen aikalisänsä jälkeen tulemaan vielä 22–22-tasatilanteeseen.
Eräpallo tuomittiin vieraille kotijoukkueen tehtyä verkkovirheen.
Toista erää tahkottiin tasatahtia tilanteeseen 12–12 asti. Daniela Öhmanin kaksi ässää repi eron kahteen pisteeseen, ja sen jälkeen vieraiden selkäranka katkesi.
Joukkue ei pitkälläkään erätauolla saanut selkärankaansa kursittua kasaan, vaan LP nakutti kolmannen erän alkuun kymmenen pisteen kaulan ja jätti vieraat tylysti 13 eräpisteeseen.
Neljännessä erässä Pieksämäki rimpuili 8–8-tasatilanteeseen asti, mutta sen jälkeen kangasalalaisten rutiini riitti ja se sai ottelun kunnialla päätökseen.
Ottelupallo kuvasti koko virheiden sävyttämää ottelua – se tipahti vieraiden kenttäpuoliskolle pelaajien levitellessä ympärillä käsiään.

Raskas syksy näkyi LP:n päävalmentajan Ismo Tahvanaisen mukaan puolustuksessa sekä hyökkäykseen tuloissa.
– Jalat olivat väsyneet, emmekä hakeneet kunnolla hyökkäyspaikkoja. Saimme kuitenkin vastustajan keskarit Nikolina Alterin ja Eliise Hollaksen kuriin sekä Ivana Bulajiicin ja Jana Shevchukin tehoja alas.
Laakkonen kritisoi omaa torjuntapeliään, mutta hänen hyökkäyspelinsä sai Tahvanaiselta kiitoksia.
Keskipelaajista toinen, Daniela Öhman, torjui hyvin, mutta hänen hyökkäyspelissään oli parantamisen varaa.
Parin ottelun ajan vaisusti pelannut Shelby Dalton oli edellisiä otteluita parempi, mutta ei vieläkään omalla tasollaan.
Nette Tuomisen puuttuessa kokoonpanosta Jasmine Tahvanainen joutui kentälle puolikuumeisena ja vatsataudin runtelemana.

Tahvanainen jatkaa LP Kangasalan peräsimessä kuluvan kauden loppuun. Alkuperäinen sopimus oli tehty vuoden vaihteeseen asti.
– Kakkosvalmentajaa haetaan, mutta kaikki kivet pitää näköjään kääntää, sapattivapaansa lentopallolle uhrannut Tahvanainen harmitteli.
LP Kangasalan ottelut jatkuvat loppiaisena HPK:ta vastaan. Joulutauko tulee tarpeeseen, sillä uusi vuosi alkaa lähes yhtä reippaasti kuin mihin edellinen päättyi.
Loppiaisen kotiottelua seuraa reissu pohjoiseen ja Suomen Cupin ratkaisuottelut pelataan heti helmikuun alussa.

LP Kangasala – Pieksämäki Volley 3–1 (23–25, 25–20, 25–13,25–16)

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös