VPK saa uuden paloaseman, käytettävissä oleva kokonaistila pienenee

0
Kangasalan VPK:n autokalusto odottaa lähtöjä nykyisellä paloasemalla sulassa sovussa vakinaisen palokunnan autojen kanssa. VPK:n päällikkö Juha Salminen on tyytyväinen muuttoon uusiin tiloihin, vaikka puitteet ovatkin jatkossa ahtaammat.

Kangasalan VPK:n uuden tukikohdan rakennussuunnitelmat ovat valmiit. Sopimuspalokunta saa nykyaikaiset ja toimivat puitteet, mutta käytettävissä oleva kokonaistila pienenee merkittävästi.

VPK osti vanhan raskaan kaluston huolto- ja korjaushallin Atrakujan varrelta Ranta-Koivistosta. Hallin sisäosien purku on jo alkanut samalla, kun rakennussuunnittelu ja rahoituskuviot ovat olleet viimeisteltävinä.

Ajoneuvokalusto sijoittuu aikanaan 345-neliöisen halliosan suojiin. Halliin tulee lisäksi 140 neliön verran parvitilaa erilaisten varusteiden säilytystä varten.

Tuleva uudisrakennusosa sisältää kokous- ja koulutustilat, saunan ja pesutilat, pukuhuoneet, keittiön sekä kuntosalin.

Varsinainen rakentaminen alkaa ensi kuun aikana. Töihin sisältyy nykyisen hallin ulko- ja sisäseinärakenteiden purku kokonaan.

– Hallin ostaminen oli kannattavaa, vaikka käytämmekin siitä hyväksi vain runkorakenteet. Rakennuksen runko on todella hyvässä kunnossa, kertoo palokunnan päällikkö Juha Salminen.

Uusi paloasema on valmis vuoden 2019 kesällä. Hankkeen koko kustannusarvio on miljoona euroa.

Nykyinen paloasema sisältää VPK:n käyttöön vajaat 1 300 neliötä erilaisia tiloja. Tiivistäminen on tarpeen erityisesti toimisto-, oleskelu- ja varastotilojen osalta.

Salminen on kuitenkin tyytyväinen siihen, että palokunta saa uudet ja ajanmukaiset tilat.  Paloaseman tilaratkaisujen toimivuus korvaa osin lattianeliöiden katoa.

Lue lisää VPK:n lähitulevaisuuden muutoksista 28.3.2018 ilmestyneestä numerostamme: ksdigi.fi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.