Wiskussa kuvataan suomalaista elämää

0
Wisku-kilpailu kannustaa kuvaajia kehittämään visuaalista ilmaisukykyään digikuvaamisen avulla.

Vehkajärven oma digikuvauskilpailu, Wisku, keskittyy suomalaisen elämän kuvaamiseen. Kilpailussa kaikki kuvaajat viedään samanaikaisesti kuvauskohteeseen. Kuvauskohde paljastetaan vasta kilpailun yhteislähdössä.

Kilpailun ensimmäinen osa eli kuvausretki on keskiviikkona 28. kesäkuuta. Kilpailun yhteislähtö on Vehkajärven vanhan koulun (kesäkahvilan) pihasta kello 15. Kohteeseen siirrytään autoilla suosien kimppakyytejä.
Kilpailun toinen osa, finaali, on Vehkajärven Touhulassa torstaina 6. heinäkuuta kello 18 alkaen. Finaali on avoin yleisölle. Julkisen arvioinnin tavoitteena on innostaa kuvaajia ja yleisöä kehittämään omaa visuaalista ilmaisukykyään digikuvaamisen avulla.
Kuvausretkellä kuvaajat saavat kaksi tuntia aikaa etsiä kohteesta itselleen sopivimmat kuvakulmat.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: yksittäiskuvat ja kuvasarja. Kukin kilpailija voi jättää finaaliin raadin arviotavaksi yksittäiskuvia enintään 4 kappaletta ja yhden kuvasarjan, joka koostuu enintään seitsemästä ja vähintään neljästä kuvasta.
Kilpailun finaalissa kilpailukuvat projisoidaan suurelle kankaalle. Kilpailun raati arvioi kuvat julkisesti. Raati valitsee sarjojen voittajat ja nimeää vuoden Wiskun. Raati koostuu visuaalisuuden ammattilaisista. Raadin arvosteluperuste on kuvan välittämä visuaalinen sanoma. Kaikki kuvat arvioidaan anonyymeinä. Arvioidaan siis kuvaa eikä kuvaajaa. Vain voittajien nimet julkaistaan.
Kilpailu on avoin kaikille digikuvaamisesta kiinnostuneille. Osallistumismaksua ei ole, eikä ennakkoilmoittautumista vaadita.

Kilpailun järjestää Vehkajärven Nuorisoseuran digipiiri yhteistyössä Vehkajärven kylätaidetoimikunnan kanssa.
Kilpailun järjestäjillä ja kuvauskohteen omistajalla on oikeus käyttää vapaasti finaaliin osallistuneita kuvia asiayhteyksissä, jotka liittyvät Wisku-kilpailuun tai kuvauskohteeseen.

Lisätietoja kilpailusta

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.