XXL-kalenterissa kiiltävät autot, eivät öljytyt vatsalihakset: Katso, näkyykö kuvissa tuttuja kangasalalaisia!

2
Jari Männikköä voi ihailla tammikuun 2021 kalenterikuvassa, jossa hän poseeraa omistamansa Willys-sotajeepin kanssa. Kuva: Jouni Valkeeniemi
Jari Männikköä voi ihailla tammikuun 2021 kalenterikuvassa, jossa hän poseeraa omistamansa Willys-sotajeepin kanssa. Kuva: Jouni Valkeeniemi

Onko joku sanonut, että seinäkalenterin vuoden pitää alkaa tammikuusta? Tai että poikakalenterissa poseeraavien kehon rasvaprosentin pitää käydä yksiin rippikoululaisen ikävuosien kanssa?

Jos on, niin höpö-höpö. Tampereen seudun FHRA-yhdistyksen painotuore seinäkalenteri alkaa toukokuusta 2020 ja ulottuu huhtikuuhun 2021. Kuvissa velmuilee miestusina, joiden yhteiseksi elopainoksi vaaka näyttäisi pitkälti toista tuhatta kiloa.

– Kaveriporukan reissulla Pärnussa tuli puheeksi poikakalenterit. Yksi joukosta totesi olevansa tympääntynyt öljyttyihin rintakehiin ja sixpack-kalenteripoikiin, päätimme tehdä oman kalenterin. Mallien pääsyvaatimukseksi asetimme vähintään 0,1 tonnin painon, muistelee idean isä, sahalahtelainen Jari Männikkö.

Toteutukseen ryhdyttiin siltä istumalta. Valiojoukko löytyi yhdistyksen jäsenkunnasta ilman koekuvauksia.

– Listasimme nimet ja ilmoitimme, että tällaista on tiedossa. Kaikki lähtivät mukaan hankkeeseen suostuttelematta. Heistä puolet asuu Kangasalla.

Myös Männikkö itse.

– Yksikään meistä malleista ei ole kuvauksellinen atleetti. Berliininmakkaraakin on syöty ja se näkyy kuvissa. Vaikka vaaka näyttää minulle 120 kiloa, en kuulu porukan painavimpiin.

Huhtikuun pääsiäispupu Jari Hippeläinen ja Pontiac Trams Am on kuvattu Mäkijärven navetan edustalla Pakkalassa. Kuva: Jouni Valkeeniemi
Huhtikuun pääsiäispupu Jari Hippeläinen ja Pontiac Trams Am on kuvattu Mäkijärven navetan edustalla Pakkalassa. Kuva: Jouni Valkeeniemi

Mies, auto ja kuvauksellinen miljöö – siinä olennaisin

Aivan orpona ei miesten tarvinnut kameran eteen asettua. Jokaisen seuraksi valittiin näyttävä auto.

Jos mallin omasta tallista ei löytynyt kuvaideaan ja -taustaan sopivaa menopeliä, niin apu löytyi FHRA:n porukasta ja Mobiliasta. Männikön kokoelmista kalenteriin valikoitui neljä autoa ja armeijan vanha soppatykki.

Mobilia toimi myös kuvauspaikkana. Kalenterin kansikuvan lisäksi siellä otettiin kolmen kuukauden yksittäiskuvat. Kuvaukset keskittyivät Kangasalle: vain yksi kuva otettiin muualla.

Ei tarvitse omaisten miettiä, mikä kuva muistopöydälleni laitetaan.

Jari Männikkö

Männikkö kiittelee kuvat ottanutta ja käsitellyttä Jouni Valkeeniemeä.

– Outo tilanne jännitti meitä kaikkia, mutta ammattilaisena hän osasi rentouttaa tilanteen. Teimme juuri kuten hän ohjeisti. Kuvista tuli parempia kuin uskalsimme edes toivoa – mallit huomion ottaen.

Männikön oma kuva komistaa tammikuuta. Mies on enemmän kuin tyytyväinen otokseen.

– Se on juuri sellainen kuin minä. Ei tarvitse omaisten miettiä, mikä kuva muistopöydälleni laitetaan, hän nauraa.

Tyttöjen Talolle tuotto ja näkyvyyttä

Jo Pärnussa kaverukset päättivät, että kalenterin myyntituotto käytetään hyväntekeväisyyteen. Jari Männikkö pyysi päihdehoitajaksi opiskelevaa tuttavaansa etsimään muutaman tyttöihin tai naisiin liittyvää vaihtoehtoa lahjoituskohteeksi.

Joukosta nousi esiin Setlementtiliikkeen ylläpitämä Tampereen Tyttöjen Talo.

– Soitin sinne ideastamme ja he innostuivat heti. Yhdellä kalenteriaukeamalla esitellään talon toimintaa. Siitä tehtiin juttu kerholehteemmekin, jossa samalla kerrottiin koko kalenterihankkeesta.

Korona haittaa vaan ei hidasta myyntiä

Kalenterin tekokustannukset katettiin myymällä mainoksia. Mukaan lähti moni kangasalalainen yritys.

Tähän mennessä kalenteria on kohdannut vain yksi, mutta sitäkin mittavampi takapakki. Korona.

Kalenteri piti julkistaa FHRA:n jokakeväisessä suurtapahtumassa, Tampere Hot Rod & Rock Show’ssa. Koronan vuoksi sitä ei voida järjestää. Kalenterin painatuskin viivästyi maailman lamauttaneen taudin vuoksi. Mutta ei huolta, myynti alkaa lähipäivinä.

Yhdistys luottaa kalenterikaupan käyvän. Kangasallakin muutama yritys on luvannut ottaa sen myyntiin.

Lisätietoja kalenterista saa Jari Männiköltä, p. 0400 833 841 ja sähköpostiosoitteesta office@fhra-tre.net.

Lokakuussa esiin kääntyy Sami Kautto ja Dodge Pickup Lil Red Truck, jonka omistaa Jari Männikkö. Kuva: Jouni Valkeeniemi
Lokakuussa esiin kääntyy Sami Kautto ja Dodge Pickup Lil Red Truck, jonka omistaa Jari Männikkö. Kuva: Jouni Valkeeniemi

2 kommenttia

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.